ISU Hargita: Több mint 100 hektár területet érintettek az ellenőrizetlen égések!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Csak tegnap, február 29-én a Hargita megyei katonai tűzoltóság négy száraz növényzeti tűz oltásán és felszámolásán fáradozott, Székelyudvarhely, Etéd, Kászonaltíz és Csíkszereda településeken, az érintett földterület meghaladta a 100 hektárt!

A száraz növényzet égetése SZIGORÚAN TILOS❕

Az utóbbi időben riasztóan megnőtt a vegetációtüzek száma, és mindannyiunk felelősségének túl kell mutatnia a törvényi előírásokon, vagyis nem szabad elfelejtenünk, hogy ezek az ellenőrizetlen égetések közúti baleseteket okozhatnak a közutakon a látási viszonyok csökkenése miatt, és hogy károsítják a vadon élő állatok élőhelyét, veszélyeztetve az életüket!

Az avar, tőzegláp, erdei hulladék, nád, bokrok vagy lágyszárú növényzet égetését tiltó törvényi rendelkezések be nem tartása szabálysértésnek minősül, és magánszemélyek esetében 7.500 lej és 15.000 lej közötti, jogi személyek esetében pedig 50.000 lej és 100.000 lej közötti pénzbírsággal büntetendő.

Az utóbbi 24 órában a SMURD egységek 8 személynek nyújtottak egészségügyi elsősegélyt.

A maroshévízi 2-es sz. tűzoltóegység műszaki mentőcsapata beavatkozott egy közúti baleset következtében a roncsok közé szorult személy kiszabadításában Maroshévíz és Bélbor között.

Ugyancsak a tegnapi napon a tűzoltók biztosították a tűzmegelőzési intézkedéseket egy másik baleset kapcsán az 578-as európai úton, Salamás körzetében.

A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon és a DSU mobilalkalmazáson keresztül érhetők el, amely ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy