ISU Hargita: Több mint 40 rendkívüli helyzetet kezeltek a tűzoltók az elmúlt 7 napban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Tüzek oltása, elsősegélynyújtás, emberek és állatok kimentése az életre veszélyes környezetből csak néhány példa a Hargita megyei tűzoltók elmúlt héten (2023.01.26-01.01) végrehajtott 44 missziójából.

Az operatív személyzet 6 tűz oltásában, valamint további 3, közösséget támogató beavatkozásban vett részt: területbiztosító/figyelő misszió, egy repedt cső okozta gázszivárgás miatt Székelyudvarhelyen, a Rákóczi Ferenc utcában- a problémát rövid időn belül elhárította a gázszolgáltató személyzete; egy túlsúlyos személy szállítását célzó küldetésben Gyergyószentmiklóson és egy kutyamentő küldetésben Csíkszeredában.

Ezen kívül 35 személyt részesítettek elsősegélyben a SMURD egységek.

Az egyik tűzoltási beavatkozásra január 31-én, kedden került sor Gyergyóújfaluban, ahol a gyergyószentmiklósi katonai tűzoltók és a kilyénfalvi önkéntes tűzoltók avatkoztak be. Két óra alatt sikerült eloltani a tüzet, amelyet valószínűleg a kályhából kihulló parázs okozott.

Ugyancsak kedden a gyergyószentmiklósi katonai tűzoltók és a gyergyóalfalvi önkéntes tűzoltók egy lakástűzhöz vonultak ki Gyergyóalfaluba. A tüzet valószínűleg egy túlhevült kályha okozta. A tűzoltók eloltották a tüzet, sérülés nem történt.

Kedd este a maroshévízi tűzoltók egy tömbház kéményénél keletkezett tüzet oltották el kb. 30 perc alatt. Az esemény során anyagi kár nem keletkezett.

Ugyanaz nap este a székelyudvarhelyi katonai tűzoltók hasonló eseményhez szálltak ki Farcád faluba és megakadályozták, hogy a lángok elharapózzanak, megmentve ezzel a házat. Csupán a kéményben lerakodott korom égett ki.

A székelyudvarhelyi katonai tűzoltók Székelyszentléleken avatkoztak be tegnap délután, ahol kigyulladt egy teherautó a 13A jelzésű országúton. A tűzoltók egy óra alatt eloltották a tüzet, és megállapították, hogy azt a meghibásodás miatt túlhevült kipufogócső okozta.

Ugyancsak tegnap 19:15 körül a gyergyószentmiklósi tűzoltókat a Virág lakónegyedben kigyulladt konténerhez riasztották. A tüzet, amelyet 10 perc alatt eloltottak, és amelyben műanyag hulladék égett meg, valószínűleg dohányzás okozta.

Tekintettel arra, hogy megyénkben február 3-án délelőtt 10 óráig SÁRGA KÓDÚ meteorológiai figyelmeztetés van érvényben a hegyvidéki térségben mennyiségileg jelentős havazás és hóvihar miatt, az ISU operatív alegységei továbbra is mozgósítva maradnak, hogy vészhelyzet esetén azonnali beavatkozást végezzenek, ill. elsősegélyt nyújtsanak bajba jutott embereknek.

A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy