Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Lőszert és lőszerelemeket robbantottak fel a Hargita megyei tűzszerészek

 

Csütörtökön, február 2-án a Hargita megyei sürgősségi esetek felügyelőségének tűzszerészei az utóbbi 3 hónapban Hargita megyében a polgárok által felfedezett, világháborúkból visszamaradt lőszerek és lőszerelemek ellenőrzött megsemmisítését hajtották végre Csíkkarcfalván: egy 150 mm-es kaliberű robbanólövedék és 3 db 82 mm-es kaliberű kilövőbomba.

A fel nem robbant lőszerek továbbra is valós veszélyt jelentenek, ilyen elemek felfedezése esetén haladéktalanul értesítsenek a 112-es segélyhívó számon, és kövessék az alábbi ajánlásokat:

– ne érintse meg, ne üsse vagy mozdítsa el onnan, ahol felfedezte a lőszert!

– azon a területen, ahol megtalálták, egyéb fel nem robbant lőszer is előfordulhat, ezért a pirotechnikai csapat megérkezéséig, amely a területet átvizsgálja és egyéb lőszerelemek felderítését elvégzi, ne engedjen senkit arra a helyre, ne gyújtson tüzet, és ne végezzen javítási, ásatási munkákat a kérdéses területen!

– ne engedje, hogy gyerekek játsszanak ezekkel a lőszerekkel!

  • az ISU Hargita sajtóirodája által közölt információkVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.