Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A csíkszeredai csendőrök november 1-jén ünnepelték a Felügyelőség 29 éves fennállását

Foto: Jandarmeria Harghita

November első napja mindig ünnepi alkalom a Hargita megyei csendőrök számára. Idén 29 éve jegyezték be az U.M. 0586 Hargita Megyei Csendőrfelügyelőséget.

1991 november 1-je minden bizonnyal megmaradt a történelemben, de Iamandi Dan ezredes kíváncsi arra, hogy történelem-e és mit írtak az évek során. A Hargitai megyei csendőrség vezetője elmondja, hogy nem a csendőrök döntenek arról, hogy cselekedeteik bekerülnek-e a helytörténetbe, de emlékeztet arra, hogy ők azok, akik minden nap, óráról órára és percről percre Hargita megye lakói mellett állnak.

Ott voltam, ahol az egész elkezdődött, és itt, köztetek, ennek a közösségnek a részeként, mint olyan emberek, akik engedve az elhívásnak úgy döntöttünk, hogy szolgálatba állunk, anélkül, hogy tudnátok fáradhatatlanságunkról! Ma, veletek együtt, részesei vagyunk ennek a néha igazságtalan küzdelemnek, de tudjuk, hogy eljön az a nap, amikor találkozunk és ünnepelünk, ahogy kell! Addig azonban jámbor tisztelettel adózunk azok előtt, akik már nincsenek itt, azok előtt, akik az Úr seregében szolgálnak! És nektek, kedves bajtársak, volt fegyveresek, volt parancsnokok és jelenlegi Hargita megyei csendőrök, én, Iamandi Dan ezredes, mert ugyanazon a napon 12 éves parancsnokságot ünnepelek, őszintén kívánok önöknek és kollégáimnak: Boldog születésnapot!
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.