Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Szolgálatban a Hargita megyei csendőrök ezen a hétvégén

A közrend, az állampolgárok biztonságának biztosítása, az antiszociális cselekmények megelőzése és leküzdése, a létesítmények biztonságának biztosítása érdekében e hét végén a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség az állandó küldetésekkel egyidejűleg egy sor rendfenntartó és közbiztonsági tevékenységet hajt végre olyan területeken, ahol nagy az embertömeg.

Így a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség személyi állománya a megyén belül szervezett kulturális, művészeti, promóciós, szabadidős és sporttevékenységek során a megye polgárainak társaságában együtt lesz az alábbiak szerint:

– Gyergyószentmiklóson a Székelyföldi Lovas Ünnep alkalmából;

– Tusnádfürdőn a „Tușnad Eco Beat Conf” és „Tușnad Eco Bear Fest”  rendezvények alkalmával;

– Csjkszentsimonban a “Boney M” zenekar koncertje alkalmából, amely a sörgyárban lesz megtartva;

– Homoródszentmártonban a „Falunap” alkalmából;

– Csíkszeredában az FK Csíkszereda és a Gloria Buză csapata labdarúgó mérkőzésén

Szintén a referencia-időszakban biztosítják a csendőrök által őrzött célpontok védelmét.

Ebben az időszakban olyan intervenciós alegységek jönnek létre, amelyek képesek lesznek beavatkozni a küldetések végrehajtása során felmerülő speciális helyzetek megoldására, vagy a 112-es egységes segélyhívó számon beérkező állampolgári kérésekre beavatkozni.

A közrendvédelmi erők a jogsértő és bűnözői jelenség megelőzését, az antiszociális cselekmények elkövetésére hajlamos emberek elrettentését, illetve azok elkövetésének megállapítása esetén jogi intézkedések alkalmazását fogják szem előtt tartani.

A rendezvények biztonságos lebonyolítása érdekében azt javasoljuk, hogy a résztvevők kövessék a szervezők és a rendvédelmi szervek utasításait, ne keveredjenek bele az esetleges spontán konfliktusokba, zsúfolt helyeken fokozottan figyeljenek a gyerekekre, idősekre, akik könnyen eltévedhetnek a tömegben.

A hegyvidéki csendőrök Tusnádfürdő, Hargitafürdő, Gyilkostó és Borszék üdülőhelyeken teljesítenek szolgálatot, továbbá Parajdon és a környező területeken tevékenykednek.

A sikeres hétvége érdekében azt javasoljuk minden állampolgárnak és a megye üdülőhelyein tartózkodóknak, hogy amennyiben antiszociális cselekmények elkövetésének szemtanúi kérjék a közelben található rendvédelmi szervek segítségét, vagy hívják a 112-es számot.

A nemkívánatos helyzetek elkerülése érdekében a hegyi csendőrök a következőket ajánlják a turistáknak:

– mielőtt kirándulni indulnak, alaposan tájékozódjanak a javasolt útvonalról és az időjárás-előrejelzésről;

– kerüljék a sötétedés utáni kimozdulást, és ne merészkedjenek olyan területekre, amelyeket nem ismernek vagy amelyek nehezen megközelíthetők;

– az évszaknak megfelelő öltözékben keljenek útra;

– ha nehéz helyzetben vannak, kérjék a hegyi csendőrök támogatását.

A Hargita megyei csendőrök megköszönik, hogy tanácsaikat és utasításaikat követik, ők ezekben a napokban is önökkel lesznek.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.