Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Szolgálatban a Hargita megyei csendőrök a közelgő hétvégén

 

Ezen a hétvégén a Hargita megyei csendőrök naponta jelen lesznek a polgárok körében, hogy biztosítsák a közrendet a kulturális-művészeti rendezvényeken.

A nyilvános tér nem elvont fogalom, ez az a hely, ahová mindannyian kimegyünk szabadidőnket eltölteni, ahol találkozunk, mindannyian a szórakozást, de a biztonságot is szem előtt tartva.

A csendőrök a következő rendezvényeken lesznek jelen: Csíkszeredai Városnapok, Borszéki Napok, Csíkszentdomokosi Napok, EgyFeszt Gyergyószentmiklós, anélkül azonban, hogy elhanyagolnák a többi munkaterületüket, nevezetesen a hegyvidéki üdülőhelyek, a turistaútvonalak közrendjének fenntartását, az antiszociális cselekmények megelőzését és leküzdését, más állami intézményekkel való együttműködési terven alapuló küldetéseket az antiszociális cselekedetek megelőzésére, a hatáskörükbe tartozó objektumok őrzését, beavatkozásokat a vadállatok lakott területről való eltávolítására.

A nem kívánt események elkerülése érdekében a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség a következőket javasolja:

– tartsa tiszteletben a rendfenntartó szervek és a szervezők utasításait, és kerülje a konfliktusba való keveredést;

– különös figyelmet fordítsanak a gyerekekre és idősekre, akik könnyen eltévedhetnek a tömegben;

– mielőtt kirándulni indulna, alaposan tájékozódjon a választott útvonalról és a helyi időjárás- előrejelzésről;

– kerülje a sötétedés utáni kijárást, és ne merészkedjen olyan területekre, amelyeket nem ismer vagy nehezen megközelíthetők;

– az évszaknak és az útvonal nehézségének megfelelő felszerelést válasszon;

– ne felejtse! Az erdő a vadon élő állatok stabil otthona! Ne etessen vadállatokat, és ne közelítsen hozzájuk filmezés vagy fotózás céljából.

A csendőrség a 2012.03.19/54-es törvény előírásainak betartását is javasolja a piknikezésre vonatkozóan, a negatív környezeti hatások megelőzése és csökkentése érdekében.

Ha antiszociális cselekmény elkövetésének vagy olyan helyzetnek a tanúi, amely veszélyeztethetik az emberek biztonságát, kérjék a csendőrök segítségét, vagy hívják a 112-es segélyhívó számot.

  • a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség Sajtóirodája által közölt információkVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.