Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Szolgálatban lesznek a Hargita megyei csendőrök húsvétkor és virágvasárnap

 

Április 20-22. Között a Hargita csendőrök biztosítják a közrendet a vallási, kulturális, művészeti és sporttevékenységek során.

A hívők által látogatott helyeken lesznek jelen: Csíkszereda főterén, a katolikus húsvét alkalmából rendezett vallási szertartásokon és felvonulásokon; a csíkszeredai, székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi, maroshévízi, salamási és borszéki templomok környékén; Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Maroshévízen az ortodox virágvasárnap alkalmából.

A csendőrök a székelyudvarhelyi városi stadion körül is jelen lesznek, ahol két női labdarúgó mérkőzésre kerül sor április 20-án.

Küldetésünk biztosítani keresztények nyugalmát és biztonságát ezen a hétvégén. Ezúton kérjük a polgárokat, hogy vigyázzanak személyes értékeikre és javaikra, valamint leparkolt járműveikre. Különös figyelmet fordítsanak a gyerekekre, akik könnyen elveszhetnek a tömegben. Emlékeztetjük a szurkolókat és sportrajongókat, hogy bármely sportrendezvényt a fair-play-nek kell jellemeznie, a lelátókat is beleértve, nem zavarva a többi résztvevőt vagy a sportolókat. Esetleges bejelentések érdekében a rendezvények helyszínén jelenlevők bizalommal forduljanak a helyszínen szolgálatot teljesítő csendőrökhöz, vagy hívják a 112-es egységes segélyhívó számot.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.