„Jelek” fotókiállítás- meghívó megnyitóra, csütörtök, augusztus 11

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Megnyitó: 2022 augusztus 11, csütörtök, 18:00 óra

Balási Csaba és Balási Álmos testvérpáros JELEK című fotókiállítása 2022. augusztus 11–szeptember 7. között a csíkszeredai Megyeháza Galériában.

Balási Csaba kiállított alkotásai az Erdély-Moldova földrajzi határán, a Nemere hegységben, a Nagy Sándor csúcson készültek. A 20 fotóból álló sorozat egy realista képet mutat az ezredforduló éveiből a romániai és erdélyi magyar emberek gondolkodásáról, intellektuális szintjéről, életszínvonalról, kultúrájáról, és a kultúrák találkozásáról.

Balási Álmos asztrofotói – speciális fényképezőgépek, fotografikus szűrők és távcsövek segítségével –tárnak fel az emberi szem számára láthatatlan objektumokat.

Az asztrofotográfia a fotográfiával egyidős műfaj, mely lényegében nem más, mint a fényképészet csillagászati célú alkalmazása, azaz bármilyen kozmikus jelenség megörökítése. A XXI. század elejéig az asztrofotók készítése a hivatásos csillagászok privilégiuma volt.

Az utóbbi évtized gyors technikai fejlődése ezen változtatott: ez ma már elérhetővé vált az amatőr fotósok számára is. Amatőr eszközökkel megörökíthetjük a napot, a holdat, a naprendszerünk bolygóit, a világűr mélyén megbújó csillagködöket és galaxisokat, csillagfelhőket, sötét ködöket, vagy akár a távoli csillagok keletkezésének helyszíneit is.

Szervezők: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ, Megyeháza Galéria

Társszerverő: Cultura Nostra Egyesület

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy