Expoziția de fotografie „Semne” – invitație la vernisaj (joi, 11 august)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Vernisaj: joi, 11 august 2022, ora 18:00
Expoziția de fotografie „Semne”,  a fraților Balási Csaba și Balási Álmos, în perioada 11 august – 7 septembrie 2022,  la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita din Miercurea Ciuc.

Lucrările expuse de Balási Csaba au fost realizate la granița geografică dintre Transilvania și Moldova, în Munții Nemira. Seria de 20 de fotografii prezintă o imagine realistă a modului de gândire, a nivelului intelectual, a nivelului de trai, a culturii și a întâlnirii culturilor maghiarilor din România și Transilvania la începutul mileniului.

Astrofotografiile lui Balási Álmos – cu ajutorul unor camere speciale, filtre fotografice și telescoape – dezvăluie obiecte invizibile pentru ochiul uman.
Astrofotografia este un gen la fel de vechi ca și fotografia, care reprezintă în esență aplicarea fotografiei în scopuri astronomice, adică pentru a surprinde orice fenomen cosmic. Până la începutul secolului al XXI-lea, astrofotografia a fost privilegiul astronomilor profesioniști.
Evoluțiile tehnologice rapide din ultimul deceniu au schimbat această situație: acum este și la dispoziția fotografilor amatori. Cu echipamente de amatori, putem surprinde soarele, luna, planetele din sistemul nostru solar, nebuloasele și galaxiile din spațiul cosmic, norii stelare, nebuloasele întunecate sau chiar locurile de naștere ale stelelor îndepărtate. Fotografiile din spațiul cosmic sunt poate cele mai fascinante dintre toate, ducându-ne în cele mai îndepărtate zone ale spațiului cunoscute de om.

Organizatori: Consiliul Județean Harghita, Centrul Cultural Județean Harghita, Galeria de Artă a Consiliul Județean Harghita.
Partner: Asociația „Cultura Nostra”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy