Jelentős pénzbírságok és egy gazdasági szereplő tevékenységének felfüggesztése a Hargita megyei rendőrök által végzett ellenőrzéseket követően

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Folyó év február 22-én a Hargita megyei Gazdasági Bűnözés Elleni Szolgálat rendőrei a Közrendvédelmi Szolgálat munkatársaival együttműködve Maroshévízen, Szentegyházán, Zetelakán, Bélborban és Székelyvarságon léptek fel a turizmus és a fakitermelés területén folytatott illegális tevékenységek, valamint az egyes gazdasági területeken folytatott egyéb illegális tevékenységek megelőzése és leküzdése érdekében.

A tevékenység keretében 28 ellenőrzést végeztek gazdasági szereplőknél, és szabálytalanságokat és a hatályos jogszabályok megsértését tárták fel.

„Ily módon a rendőrök 30 bírságot szabtak ki különböző jogsértések miatt, többek között a háttérzenék sugárzására vonatkozó nem kizárólagos engedélyek hiánya, adózatlan pénzösszegek és az elektronikus adóügyi pénztárgépek hiánya, egyedi ellenőrző nyilvántartások beszerzésének elmaradása miatt, a létesítményre vonatkozó kockázatelemzés hiánya és a létesítményben a videokamerás megfigyelés látható jeleinek hiánya, az élelmiszerek nem megfelelő kezelése, a turisták érkezési és távozási bejelentőlapjai kitöltésének elmulasztása, a rend és a belső nyugalom biztosításának elmulasztása a létesítményben szakképzett személyzet által, valamint a közúti közlekedés területén az orvosi/pszichológiai engedélyek hiánya. „,- közölte a Hargita megyei rendőrség.

A kiszabott bírságok teljes összege meghaladta a 154 000 lejt. Ezen kívül a rendőrség egy gazdasági szereplő esetében a tevékenység ideiglenes felfüggesztésére vonatkozó intézkedést hozott, és 1703 lej adózatlan összeget koboztak el.

Az akcióban részt vettek a Hargita megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság, a Hargita megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség és a Hargita megyei Állami Közúti Közlekedési Ellenőrzési Felügyelőség képviselői is, a törvények betartása és a közösség gazdasági és szociális érdekeinek védelme érdekében.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy