Jólét és méltányosság – A kormány intézkedéseinek hatása Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Balra: Romeo Țepeș-Focșa, a PSD Hargita elnöke; Jobbra: Marcel Ciolacu, Románia miniszterelnöke

Az Országos Statisztikai Intézet (INS) adatai szerint a 2023-as év fordulópontot jelentett Románia gazdaságában, a bruttó hazai termék (GDP) rekordszintjét, több mint 1600 milliárd lejt ért el. Ráadásul jelentősen csökkent a mélyszegénységben élő románok száma, az Eurostat adatai szerint 855 ezer fővel kevesebb az előző évhez képest. Ezek a számok nemcsak a gazdasági siker mutatói, hanem a kormányzatnak a beruházásról a gazdasági és társadalmi növekedés fő motorjáról alkotott nézetének igazolása is.

Ezen a pozitív tájon Romeo Țepeș-Focșa, a PSD Hargita elnöke rávilágít arra, hogy ezek az intézkedések milyen konkrét előnyökkel járnak Hargita polgárai számára. „A nagy infrastruktúrába való befektetések, valamint az alacsony jövedelmű polgárok vásárlóerejének növekedése közvetlen hatással van közösségeinkre” – mondja Țepeș-Focșa a munkavállalók és nyugdíjasok jövedelmének növekedése valódi javulást hoz a Hargita megyeiek életminőségében.

A gazdasági és társadalmi sajátosságokkal rendelkező Hargita régió különös előnyöket élvez ezekből a politikákból. A minimálbér emelése és a nyugdíjak kiigazítása, valamint a rezsi- és élelmiszerutalványok bevezetése támogatja a veszélyeztetett lakosságot, és élénkíti a helyi gazdaságot. „Intézkedéseink célja az egyenlőtlenségek csökkentése, és annak biztosítása, hogy Hargita megye minden polgára részesülhessen a nemzetgazdasági növekedésből” – teszi hozzá Țepeș-Focșa.

Ezekkel a kezdeményezésekkel a Marcel Ciolacu vezette kormány világos és hatékony jövőképet mutat be nemcsak a gazdasági növekedés biztosítására, hanem a növekedés előnyeinek igazságos elosztására is. Romeo Țepeș-Focșa megismétli elkötelezettségét a fenntartható fejlődést és társadalmi befogadást támogató politikák végrehajtásának és fejlesztésének folytatása mellett, biztosítva, hogy Hargita minden polgára jobb életet élhessen.

Így az olyan helyi vezetők támogatásával és elhivatottságával, mint Romeo Țepeș-Focșa, Hargita megye az életkörülmények folyamatos javulására számíthat, olyan jövőre, amelyben a gazdasági fejlődés együtt jár a társadalmi igazságossággal és a közösség fejlődésével.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy