Hargita megyében folytatódik az „Életet jelentő fák” akció

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A rossz időjárás ellenére folytatódik az „Életet jelentő fák” akció Hargita megyében

A DJ128-as megyei út mentén, Gyergyóditró és Orotva között április 18-án 90 gyümölcsfacsemetét ültettek el a Nagyhagymás Közösségek Közti Fejlesztési Társulás, a Hargita megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Társulás, a Gyilkostó Adventure Egyesület, a gyergyóditrói „Puskás Tivadar” Szakközépiskola diákjai és tanárai, valamint Hargita Megye Tanácsának képviselői részvételével.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az Európai Klímaegyezmény nagyköveteként, a Régiók Európai Bizottságának előadójaként hangsúlyozta a fiatalok bevonásának fontosságát az ilyen jellegű tevékenységekbe, amelyek célja, hogy felhívják a figyelmet a környezet védelmének, valamint annak fenntarthatóságához való hozzájárulásának fontossága.

Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete és a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség két éve indította útjára azt a kampányt Hargita megyében, amelynek célja 50.000 fenyőcsemete és gyümölcsfa elültetése.

A kampány révén Hargita Megye Tanácsa csatlakozik a Régiók Európai Bizottságának kezdeményezéséhez, melynek ambiciózus célja 3 milliárd fa elültetése 2030-ig.

Az elnök tevékenységéről ITT tájékozódhatnak.

A Régiók Európai Bizottsága Életet jelentő fák kampányáról ITT olvashat részleteket.

Ebbe az akcióba mindenki bekapcsolódhat, aki csemetét ültetett, az a https://hargitamegye.ro/eletet-jelento-fak/ űrlap kitöltésével jelezheti.

  • információ és fotó: Hargita Megye Tanácsának Sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy