Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Havazásra és hóviharra vonatkozó sárga figyelmeztetés van érvényben Hargita megyében

Az Országos Meteorológia Hivatal vasárnap 10:00 óráig érvényes sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki jelentős mennyiségű esőre és havazásra, hóviharra és a szél felerősödésére vonatkozóan 22 megyére, köztük Hargita megyére is.

Ugyancsak vasárnap 10:00 óráig érvényes a narancssárga jelzésű figyelmeztetés bőséges havazásra, hóviharra vonatkozóan Vrancea, Buzău megyékre, valamint Prahova, Dâmbovița és Argeș megyék hegyvidékére.

Sárga kód:

Január 27-én 10:00 óra és 29-én 10:00 óra között Dobrudzsában, Munténiában, a Déli Kárpátokban és helyileg Moldvában, Erdély délkeleti részén és a Keleti Kárpátokban jelentős mennyiségű csapadék lesz, 25-40 l/nm. Erdély délkeleti részén havazni fog, Munténia és Moldva alacsonyabb domborzati vidékén először eső, havaseső esik, majd ezt felváltja a havazás és hóréteg képződik. A szél is felerősödik, sebessége eléri a 45-55 km/h-t.

Megjegyzés: Olténiában és Erdély többi részén is havazni fog időszakosan.

Narancssárga kód:

Január 27-én 10:00 óra és 29-én 10:00 óra között Vrancea, Buzău megyékben, valamint Prahova, Dâmbovița és Argeș megyék hegyvidékén bőséges havazás várható (35-50 l/nm), jelentős hótakaró képződik. A szél erőssége eléri az 55-65 km/h-t, hóvihar lesz és csökkent látótávolság.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.