Július 12. – A Hargita megyei SMURD Napja. 13 év az ÉLET szolgálatában!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Július 12-e kiemelt jelentőségű nap mind a Hargita megyei „Olt” Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége, mind a Hargita megyei polgárok számára, hiszen ezen a napon, 13 évvel ezelőtt alakult meg a Hargita megyei Rohammentő-szolgálat. A SMURD Hargita ma, július 12-én ünnepelte 13 éves tevékenységét az élet szolgálatában.

A Hargita megyei Rohammentő-szolgálat 2010. július 12-én jött létre, az első 3 SMURD egység megalakulásának pillanatában Csíkszereda, Székelyudvarhely és Maroshévíz szintjén. A megye minden településéről érkező lakossági kérések minél operatívabb és leghatékonyabb lereagálása érdekében a későbbiekben ez a szolgálat a megye összes tűzoltósági alegységének szintjén működőképessé vált, Gyergyószentmiklóson és Gyergyóhollón is, olyan katonai tűzoltókból, akik elvégezték az „Elsősegélynyújtás, roncsból való mentés és egyéb mentési műveletekre való kiképzés” című tanfolyamot.

A csíkszeredai tűzoltóság, a székelyudvarhelyi tűzoltóság, a gyergyószentmiklósi tűzoltóság, valamint a maroshévízi és a gyergyóhollói beavatkozó őrsök körzetében minden településen tevékenykednek a katonai mentős tűzoltók csapatai, amelyekben B2 típusú mentők is vannak.

Az idei év első 6 hónapjában a SMURD Hargita legénysége 1383 küldetést hajtott végre, ezt követően 1265 embernek nyújtottak segítséget, ebből 1182 felnőtt és 83 gyermek.

A legtöbb beavatkozást a következő alegységek regisztrálták: csíkszeredai kirendeltség – 435 eset, székelyudvarhelyi kirendeltség – 368 eset, gyergyószentmiklósi kirendeltség – 213, maroshévízi beavatkozó őrség – 246, gyergyóhollói beavatkozó őrség – 100 és csíksomlyói előretolt egészségügyi pont– 21 beavatkozás.

Ebben az időszakban a SMURD személyzet által végzett beavatkozások közül a legtöbb sürgősségi egészségügyi segélynyújtás volt– 1261, illetve biztosítás/felügyelet – 122.

Szintén az említett időszakban a SMURD Hargita személyzete a megyében 92 közúti baleset áldozatainak kimentésében avatkoztak be, amelyek egy része műszaki mentést igényelt a megrongálódott járművekbe rekedt személyek evakuálásához.

A SMURD 13 éves tevékenységét a Hargita megyei emberek szolgálatában a bizonyított professzionalizmus és minden küldetésben való szerepvállalás teszi még nemesebbé, mely a legértékesebb cél, az életmentés megvalósításában ölt testet.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy