Katonai ceremóniával adják át a harci zászlót

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Románia Nemzeti Zászlajának Napján”, 2016 június 26- án az „Oltul” Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Felügyelősége megkapja a Harci Zászlót.

Vasárnap, június 26- án 11:00 órakor Csíkszereda főterén katonai ceremóniára kerül sor, amely alkalommal az „Oltul” Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Felügyelősége átveheti az Egység Harci Zászlaját.

Klaus Iohannis, Románia elnöke írta alá a rendeletet, amely alapján a zászlót átadják. Mint az egység, tisztelet és katonai dicsőség jelképét, a zászlót egy zárt üvegszekrényben őrzik, ahonnan csak a katonai egység parancsnokának a jóváhagyásával vehető ki bizonyos katonai ceremóniák alkalmával, mint – Románia Nemzeti Ünnepe, a Zászló Napja, a Himnusz Napja, a Hadsereg Napja, eskütétel és katonai gyászszertartások.

A 34/1995 számú törvény értelmében a harci zászlót katonai egységek kaphatják meg elnöki rendelet alapján, a védelmi miniszter, a belügyminiszter vagy a Román Titkosszolgálat javaslatára.

A harci zászlóval a román nép nemzeti szabadságért folytatott dicsőséges harcát és a katonai egység harci hagyományait elevenítik meg, emlékeztetve a katonákat a haza hű szolgálatának szent feladatára, Románia egységének, szuverenitásának és függetlenségének mindenáron való megőrzésére.

Magát a katonai egységet jelképezi a hadseregben a zászló. Jelentősége ma is az, mint ami a Függetlenségi Háború idején volt: a tisztesség, a hősiesség és katonai dicsőség szimbóluma.

Információs és Közszolgálati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy