Kedd 13- a Preventív Tájékoztatás Napja

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség 2011-es évtől csatlakozott azon európai szintű kezdeményezéshez, miszerint a keddi napra eső 13-a, mint amilyen a mai nap is, a „Preventív Információ Napja” Romániában.

Sokan a balszerencsével azonosítják a keddi napot, a 13-as számot és a fekete macskát. Mi úgy gondoljuk, hogy a balszerencse megelőzhető!

A vészhelyzetek számos hatása korlátozható vagy akár megszüntethető, ha időben tájékoztatja magát és tudja, hogyan kell helyesen cselekedni! Az Ön és családja javára szolgál, ha azonosítja a lehetséges veszélyeket, vállalja a felelősséget, és intézkedéseket és szabályokat alkalmaz a lehetséges vészhelyzetek megelőzésére.

A „Biztonságos otthon” szlogen alatt végzett tevékenység célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét azokra a veszélyekre, amelyeknek ki lehetnek téve, ha nem tartják be otthonukban a tűzvédelmi intézkedéseket és szabályokat, valamint arról, hogy mi mentheti meg őket az éjszaka folyamán keletkező tűz esetén. (otthonok felszerelése autonóm füstérzékelőkkel és tűzoltó készülékekkel).

A kampányok célja az IGSU és az E.ON, illetve a Delgaz Grid között létrejött „Együtt a biztonságért” partnerség célkitűzéseinek megvalósítása, amelynek célja a megelőző magatartás és a proaktív hozzáállás fejlesztése a közösség körében, különös tekintettel az otthoni tűzesetek és egyéb vészhelyzetek áldozatainak jelentős csökkentésére.

Szintén ma, október 13-án tartják a katasztrófakockázatok csökkentésének nemzetközi napját, amely annak átgondolása, hogy a közösségek szerte a világon hogyan dolgoznak a katasztrófáknak való kitettség csökkentésében, és felhívják a figyelmet a kockázattípusok kezelésének fontosságára.

A katasztrófakockázat-csökkentés Nemzetközi Napját 1989-ben hozták létre az ENSZ Közgyűlésének kezdeményezésére, hogy elősegítsék a kockázatok tudatosságának és a katasztrófák csökkentésének globális kultúráját.

Ez a nap a katasztrófáknak való kitettség közösségi szinten történő csökkentése érdekében elfogadott intézkedések, politikák és gyakorlatok globális tudatosságának növelésére irányul, amely hozzájárul az emberek és vagyonuk megmentéséhez.

A vészhelyzet esetén történő viselkedésről további hasznos információkat talál a https://fiipregatit.ro/ portálon, vagy letöltheti a DSU alkalmazást a Google Play Áruházból és az AppStore-ból.

Ma, 13-án, kedden kívánunk minden jót, és ne felejtsük el: a legkönnyebben általában azokat az eseményeket akadályozhatjuk meg, amelyek a saját otthonunkban zajlanak!

A balszerencse megelőzhető! Legyenek elővigyázatosak!

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy