Örmény közösségi találkozó Gyergyószentmiklóson. Borboly Csaba: Hargita megye, szolidáris a Lorj régióval

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A Székelyföld Napok keretében, október 11-én került megrendezésre Gyergyószentmiklóson az Örmény Családos találkozó.

A találkozón az örmény közösségben kiemelkedő személyeket díjazták. Gyergyószentmiklóson különös színfolt az örmény közösség munkája és példaértékű mindenki számára.

Az eseményen jelen levő Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke méltatta az örmény közösség által elért eredményeket.

„A közösség munkáját nemcsak Hargita megye, hanem Székelyföld szintjén is nagyra értékeljük. Jelentős tevékenységet végeznek, ami erőt ad a többi közösségnek is. Fontos, hogy mindig kitartóan megtartják programjaikat, templomot újítanak, építkeznek” – mondta el Borboly Csaba, hozzátéve, az örmény közösség munkáját támogatni fogják a továbbiakban is.

„Bizakodóan kell tekintenünk a következő négy évre is, fontos találkozni, a szokásokat megtartani, egymáshoz fordulni. Bízom benne, hogy az új városvezetésen keresztül erre még inkább lehetőség lesz. Napjainkban Örményország nehéz időket él át, tekintve az örmény-azeri konfliktust. Ezért fontos, hogy Hargita megye részéről szolidaritást vállaljunk Lorj testvérrégióval. Az elkövetkező négy évben is számíthatnak támogatásunkra. A Hargita megyeiek szolidárisak az örmény kapcsolatokkal szemben. A testvérmegyei kapcsolatokat tekintve fontos megemlíteni, hogy az örményországi testvérmegyénkkel, Lorj régióval való együttműködés mindkét rész feléről pozitívumot, segítséget, új lehetőségeket jelent. Ezért szükséges, hogy a külföldi testvérmegyékkel és régiókkal szoros kapcsolatot ápoljunk az elkövetkezőkben is”– mondta Borboly Csaba.

A testvérrégió kapcsolat 2017-ben kezdődött, amikor Hargita Megye Tanácsa Gyergyószentmiklóson aláírta a Lorj régióval való együttműködési szándéknyilatkozatot. 2019. szeptember 27-én testvérmegyei szerződést írtak alá Vanadzorban (Örményország). A tavalyi találkozók során megbeszéléseket folytattak az együttműködés lehetőségeiről. Ezek a következők: együttműködés az oktatási intézmények között, táborok szervezése gyermekek és fiatalok számára, gasztronómia, vállalkozói tanácsadás, gazdasági és kereskedelmi együttműködés, és nem utolsósorban együttműködés kulturális területen.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy