Kedvezmények nagycsaládosoknak Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A csíkszeredai helyi tanács 4,32 millió lejt különít el közösségi projektekre, ez 80% -kal magasabb összeg, mint a tavalyi évben. A tanácsosok elfogadták a legalább háromgyermekes családok támogatásáról szóló határozattervezetet is.

A szociális pályázatokat az áprilisi soros ülésen, a kulturális, a sport és az egyházi pályázatokat pedig a május 10-i soron kívüli ülésen hagyta jóvá Csíkszereda Önkormányzata. Mind a négy területen jelentősen növekedett a közösségi pályázatokra szánt keretösszeg.

A sportra szánja a legtöbb pénzt az önkormányzat: a 2020-as 1,5 millió lej 2,2 millióra bővül idén.

350 ezer lejről 1 290 000 lejre emelték a kultúra támogatására szánt összegeket. Ide vannak belefoglalva új elemként az oktatási-nevelési, a hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatását szolgáló programok.

Az egyházi támogatások összege 250 ezer lejjel nőtt, a vissza nem térítendő támogatások 55 ezerről 80 ezer lejre nőttek. Szociális vonalon az idősekkel foglalkozó szervezetek számára elérhető keretet duplázták (2021-ben 50 ezer lej).

A pályázási határidőket a Hivatalos Közlönyben való megjelenés után közöljük.

Sógor Enikő alpolgármester kezdeményezésére a nagycsaládosok a közszolgáltatások igénybevételekor kedvezményben részesülhetnek. A csíkszeredai helyi tanács által elfogadott határozat szerint e többéves program kedvezményezettjei azok a családok, akiknek legalább három gyermekük van, egyedülálló szülőre is érvényes és a gyermekek 18 éven aluliak és a városi tömegszállításban, a kulturális intézmények saját előadásain, valamint a Csíki Csobbanóban és a VSK Csíkszereda eseményein élvezhetik a kedvezményt. A kedvezményezetteknek a városháza által kibocsátott igazolványt kell felmutatniuk a jegyvásárláskor.

A szülőknek csíkszeredai lakcímmel, valamint munkahellyel kell rendelkezniük, nem lehetnek tartozásaik a városkasszába, a gyermeküknek pedig nem lehet húsznál több igazolatlan hiányzása az előző tanévből.

Elfogadták továbbá az Országos Lakásügynökség által épített ifjúsági bérlakások igénylőinek névsorát, illetve az ehhez kapcsolódó prioritási listát. A kérvényezők a határozat kifüggesztéstől számított hét napon belül fellebbezhetnek. A kifüggesztést közlik a www.szereda.ro honlapon is.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy