Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Reduceri la serviciile publice pentru familiile cu mai mulți copii din Miercurea Ciuc

Consiliul Local al municipiului Miercurea Ciuc alocă 4,32 de milioane de lei pentru proiecte comunitare, o sumă mai mare cu 80% față de cea alocată în anul trecut. Consilierii au aprobat și proiectul de hotărâre privind susținerea familiilor cu cel puțin trei copii.

Proiectele comunitare sociale au fost aprobate în cadrul ședinței ordinare din luna aprilie, iar proiectele culturale, de sport și de religie au primit undă verde în ședința extraordinară de luni, 10 mai 2021. Sumele alocate acestor domenii au fost mărite semnificativ.

Cea mai mare sumă este alocată pentru susținerea sportului: 2,2 milioane de lei față de 1,5 de milioane din anul 2020.

Finanţările nerambursabile pentru activitățile culturale non profit, de interes local au înregistrat o creștere semnificativă. Față de cele 350 de mii lei alocate anul trecut, în 2021 suma adoptată este de 1,29 milioane lei. Aici sunt incluse – ca o noutate – programele educaționale, de instruire pentru categorii speciale.

Suma alocată pentru programul anual de sprijinire a cultelor religioase a crescut cu 250 de mii, iar finanțările nerambursabile sociale au crescut de la 55 de mii la 80 de mii. Cadrul financiar al programelor anuale organizate în colaborare cu fundaţii şi asociaţii care oferă programe şi servicii pensionarilor şi vârstnicilor s-a dublat față de anul trecut (în 2021, 50 de mii).

Datele limită pentru depunerea propunerilor de proiecte vor fi comunicate după apariția anunțurilor în Monitorul Oficial.

La inițiativa doamnei viceprimar Sógor Enikő, familiile numeroase vor beneficia de reduceri la serviciile publice. Conform hotărârii adoptate de către Consiliul Local al municipiului Miercurea Ciuc, familiile beneficiare ale acestui program multianual sunt cele care au cel puțin trei copii și cel puțin unul dintre copii are vârsta de până în 18 ani și se află în întreținerea acestora, respectiv persoanele singure, care au minim trei copii.

Aceste familii vor avea acces înlesnit la transportul public, la programele proprii organizate de instituțiile culturale aflate în subordinea Consiliului Local sau de către Clubul Sportiv „VSK Csíkszered”, cât și la biletele/abonamentele de la Piscina „Csíki Csobbanó”. Membrii familiilor vor putea cumpăra biletele sau abonamentele la valoarea minimă stipulată în hotărârile Consiliului Local privind taxele și impozitele.

Pentru a beneficia de facilitățile programului, familia trebuie să aibă domiciliul în Miercurea Ciuc, unul dintre părinți trebuie să fie angajat(ă), familia să nu aibă datorii la bugetul local, iar copii nu pot să aibă mai mult de 20 de absențe nemotivate în anul școlar anterior.

Beneficiarii programului vor primi o legitimație-card, emis de Primărie, pe baza căruia vor fi acordate aceste  facilități.

Totodată, au dat undă verde listei de priorități și listelor solicitanților care au/nu au acces la locuințele construite de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL). Contestațiile pot fi depuse în termen de 7 zile de la afișarea listelor la sediul Primăriei (Piața Cetății nr. 1) și postarea pe pagina de web a Primăriei.

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *