Kelemen Hunor a választások után: Meggyőződésem, hogy megtalálhatók azok a megoldások, amelyek révén Románia egy jobb ország lesz

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor vasárnap 11.00-kor szavazott a kolozsvári Tiberiu Popoviciu Informatikai Középiskolában, és sürgette a polgárokat, hogy vegyenek részt a szavazásban, mert „szavazni kell”.

Minden választáson részt kell venni. Szavazni kell, amikor van lehetőség a politikai életet befolyásolni. Én is így tettem, és erre bíztatok mindenkit! Azt szeretném, hogy Románia a következő években egy fejlődő, gyarapodó ország legyen, ahol alapérték a bizalom, ahol az állam minden polgárát, bennünket, magyarokat is tisztel. Olyan ország, ahol van világos jövőképe az államelnöknek. Bízom abban, hogy a következő öt évben több építkezés és kevesebb konfliktus lesz!

Az exit-poll eredmények 21:00 órai kihirdetése után Kelemen Hunor nyilatkozott a sajtónak a Szövetség központjában. Kelemen Hunor az ideiglenes eredmények alapján úgy nyilatkozott, hogy várható eredmény született, a jelenlegi elnök nagy fölénnyel megnyerte az elnökválasztás második fordulóját. Az RMDSZ elnöke gratulált Klaus Iohannis elnöknek a rendkívül meggyőző eredményhez.

Öt nehéz év következik, de meg vagyok győződve, hogy a szükséges változások is bekövetkeznek, mert Iohannis elnököt nem nyomasztja egy újabb mandátum megszerzésének súlya, így sokkal határozottabban tevékenykedik, a jövő felé fordul. A következő évben azt várjuk Iohannis elnöktől, hogy határozott lépéseket tegyen az oktatás, infrastruktúra és a társdalom nagy problémáinak terén, változást várunk az állampolgárokhoz és a magyar közösséghez való viszonyulásban, és meggyőződésem, hogy megtalálhatók azok a megoldások, amelyek révén Románia egy jobb, nagyszerűbb ország lesz.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy