Kerékpárutak és tematikus ösvények Csomád- Bálványos vidékén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Folyamatban van a Csomád- Bálványos védett terület zonális rendezési tervének kidolgozása.

A Csomád- Bálványos védett területen várhatóan egy új útvonal kialakítása következik Tusnádfürdő és a Szent Anna tó közötti szakaszon, továbbá kerékpárutak és tematikus ösvények létesülnek. A Csomád- Bálványos Turisztikai Közösségközi Fejlesztési Egyesület július 19- ei találkozóján a védett terület új rendezési tervének közbeszerzési kiírásához szükséges odaítélési dokumentáció összeállításával kapcsolatos intézkedésekről tárgyaltak a jelenlevők: Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere, Szántó László, Csíkkozmás polgármestere, Rafain Zoltán, a Tusnádi Közbirtokosság elnöke, Dósa Levente, a Szent Anna Egyesület képviselője, Becze István, megyei tanácsos, Fülöp Otília, Hargita megye főépítésze, a Csomád- Bálványos Turisztikai Közösségközi Fejlesztési Egyesület részéről Böjte Csaba Ernő, igazgató valamint Albert Zoltán, projektmenedzser.

Böjte Csaba Ernő a rendezési terv közbeszerzési eljárásáról és az ehhez szükséges odaítélési dokumentáció összeállításáról beszélt.

A rendezési terv megvalósításához előzőleg fel kell leltározni a meglévő utakat, kutatásokat kell végezni a kerékpárutak és tematikus ösvények létrehozásának lehetőségeiről, valamint tisztázni kell a közigazgatási terület tulajdonjogait. A Tusnádfürdőt  a Szent Anna tóval összekötő út megépítésére uniós alapokat kell lehívni.

Hargita megye főépítésze, Fülöp Otília pontosította, hogy a területrendezési tervet külön készítik el Hargita és külön Kovászna megyének. Hargita megye Tanácsa, szemben Kovászna Megye Tanácsával, már kiutalta a szükséges összeget a megye kötségvetéséből. A hét folyamán még sor kerül egy találkozóra ugyanebben a témában.

„A területrendezési terv megvalósításával egyidejűleg tisztázódnak a területek tulajdonjogi viszonyai is, fel is térképezik a területeket, megkönnyítve ezáltal az uniós alapok lehívását és a befektetők idevonzását. A terv legnagyobb előnye, hogy a térség fejlődni fog általa és fontos turisztikai központtá válik”, nyilatkozta Böjte Csaba Ernő.

Csíkszereda, 2016 június 20

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy