Ki a hibás ezért?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Nagyon régóta beszélnek hatalmas magyar beruházásokról a környéken, de úgy tűnik, ez csak propaganda. Hargita az a megye, ahol a politikusok a legtöbbet dicsekednek az országon kívülről, vagyis Magyarországról hozott beruházásaikkal, de valójában ez az a megye, ahol legalacsonyabb az emberek fizetése. Az emberek propagandát kapnak kenyérre kenve, nem fizetést, hogy tisztességes életet élhessenek.

Az Országos Statisztikai Intézet (INS) központosított adatai szerint, míg Kolozsváron az átlagfizetések elérték a nettó 4800 lejt, amivel Kolozs megye az ország legmagasabb fizetésű megyéi közé került, Hargita megye a rangsor végén helyezkedik el, írja a Ziarul Financiar .

Négy megyében jegyeztek fel 3000 lej alatti nettó havi átlagkeresetet: Hargita, Vrancea, Teleorman és Vâlcea. Hargita megyében a legalacsonyabbak a fizetések ország szinten – átlag 2886 lej nettó. Nincs összefüggés a Hargita megyei „masszív beruházások” propagandája és a mindennapi valóság között, az emberek a túlélés határán vannak. A beruházások automatikusan új munkahelyekkel és az életszínvonal javulásával járnak. Sajnos a számok azt mutatják, hogy a befektetési propaganda csak beszéd, a polgároknak pedig nap mint nap hazudnak.

Hogyan lehetséges, hogy egy megyében, amelybe elméletileg egy másik állam fektet be, a legalacsonyabb az életszínvonal az országban? Ki a hibás ezért?

Fotó: businessmagazin.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy