Tusnádfürdő ismét vízellátás nélkül maradt, miután a fővezeték elszakadt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Tusnádfürdő ismét víz nélkül maradt, miután eltört a szállítóvezeték, a hiba elhárításán dolgoztak.

Butyka Zsolt, a város polgármestere az AGERPRES-nek úgy nyilatkozott, hogy szombaton kezdődtek a problémák, de megvárták, hogy a december 1-jei minivakációra érkező turisták távozzanak, hétfőn pedig ellenőrzéseket végeztek, amelyek kimutatták, két repedés van a szállítóvezetéken, Csatószeg környékén.

A beavatkozók a hibát elhárították, és hétfőn este próbaképpen bekapcsolták a vizet, de hamarosan ismét jelentkeztek a problémák. A polgármester elmondta, ugyanazon a területen csaknem másfél méteres repedést azonosítottak, hétfő este óta leállt a vízszolgáltatás a városban.

Kedd reggel óta dolgoznak a szakemberek a hiba elhárításán, és remélhetőleg az esti órákban befejezik a munkát, hogy megkezdődhessenek a próbák. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a vezeték más részein nem keletkeznek repedések, amelyek akadályoznák a vízszolgáltatás újraindítását.

Tavaly decemberben Tusnádfürdő városa többször is víz nélkül maradt, esetenként több napig egymás után az ellátó csőben keletkezett repedések miatt, ezért helyi riasztást hirdettek ki, bonyolultabb javítási munkák történtek, amelyek jelentős forrásokat igényeltek.

A vezeték mind az üdülőhelyet, mind pedig Tusnád, Újtusnád és Verebes településeket látja el, és a polgármester szerint gyakran megszakad, mert a nyolc évvel ezelőtt, nemzeti költségvetésből elvégzett munka nem felelt meg az eredeti tervnek, illetve a cső alulméretezett.

A probléma megoldódni látszik, mert Tusnádfürdő Városháza 40 millió lejes, a Nemzeti Befektetési Társaság által finanszírozott projektet nyert el, amely a város vízellátásának és vízhálózatának rehabilitációját, korszerűsítését foglalja magába.

Butyka Zsolt polgármester elmondta, hogy a kivitelezővel megkötötték a szerződést, és jövő év tavaszán elkezdődnek a munkálatok, melyek várhatóan egy év és két hónap alatt fejeződnek be.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy