Ki van a ziarharghita.ro mögött?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Mióta a ziarharghita.ro megjelent sokfélét hallottunk, különösen az online médiában, hogy ki áll a kiadvány mögött. Már a legelején elmondtuk, hogy kik vagyunk és mi a tevékenységük, aztán nem foglalkoztunk további mendemondákkal. Szükségünk volt hírverésre, és ha valakik önként vállalkoztak, hogy híressé tesznek minket nem akartuk leállítani őket.

Miután jóízűt nevettünk a szerkesztőségben, jónak láttuk, hogy együtt is nevessünk. Kik vagyunk mi valójában? Számítógép szakértők egy csoportja, akik 6 évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy szembeszállunk a rendszerrel és az összes párt és intézmény alkalmatlan tagjával. Megalapítottuk a ziarpiatraneamt.ro- t, amely 3 év leforgása alatt Neamt megye legolvasottabb újságja lett. Ezt követte a ziartarguneamt.ro, ziarbicaz.ro, ziarroznov.ro, ziarroman.ro. Tavaly elhatároztuk, hogy a szomszédos megyékbe is terjeszkedünk, így alakult a ziarharghita.ro és a ziarbacau.ro, azzal a tervvel, hogy a legolvasottabb újság legyünk néhány éven belül, a profit egyszerű okánál fogva, ami csak a legjobbak jutalma. Fő témáink a korrupciós ügyek, a helyi adminisztrációk, a politikai és intézményi inkompetencia. Mit mondanak mások, hogy kik vagyunk? A Neamt-ban szerzett tapasztalatokhoz képest Hargita megyében még gyermetegek is a találgatások. Az összes politikai pártos és politikai szereplős, üzletemberes vagy intézményes találgatást felülmúlva Gyergyószentmiklóson az a hír járja, hogy a titkosszolgálat (SRI) áll a hátunk mögött. Ezt a hírt a város egyes korrupt politikai vezetőinek bennfentesei propagálták. Ugyanez volt a lemez Csíkszeredában is egy ideig, ám ott a politikusok és intézményvezetők hamar meggyőződtek az igazságról, miután a Neamt- i kollégáiktól értesültek a SRI- vel kapcsolatos cikkeinkről és Neamt-i SRI főnökkel való komoly összetűzéseinkről. Sajnos Gyergyóban még mindig a régiek a rólunk szóló hírek, úgyhogy jónak láttuk reagálni.

  1. Előszöris Gyergyóban nem úgy tűnik, mintha a titkosszolgálat, a DNA vagy akár a rendőrség valamit is mozdítana. Meglátásunk szerint a DNA, SRI, DIICOT nem képes megszabadítani ezt a város korrupt vezetőinek még a 10 százalékától sem, nemhogy egy újságot működtessen.
  2. Románia bármelyik karhatalmi intézménye, ha titkos újságot alapítana Hargita megyében, nem lenne olyan kötözni való bolond, hogy azt Neamt- i románokkal valósítsa meg. Bizonyosan magyar embereket keresne ehhez a tervéhez, mivel a megyében túlnyomórészt magyarok laknak.
  3. Ha valaha is lett volna valami kapcsolatunk a SRI, DNA, DIICOT- tal, akkor legalább egy cikkünket, amelyet a városban zajló korrupcióról megjelentettünk, bírósági per követte volna. Úgy látjuk azonban, hogy sajnálatos módon Hargita megyében a karhatalmi szervek cinkosai a korruptoknak, mert ez utóbbiak mindig megússzák valahogy. Az állami intézményekkel való együttműködésünket ecsetelendő, álljon itt néhány meglepetés amiben sajtótrösztünknek része volt:

– Mert megzavartuk egy megyei tanácselnök és egy volt SRI főnök lopásait néhány bűnügyi dossziét akasztottak a nyakunkba, meglátogatott a Gazdasági Rendőrség, az Ügyészség, a DIICOT. Az ítélet NUP (nem indítanak büntetőeljárást) volt vagy a dossziék lezárása.

– Mert megzavartuk egy politikus lopásait, bizonyos prefektus kezdeményezésére, aki a politikus szolgája volt, újabb vizsgálatok sora következett. Az utóbbi 5 évben, mert zavartunk bizonyos korrupt és tolvaj személyeket, sorra ellenőrzött az összes lehetséges intézmény és mindenki kivizsgálást tartott nálunk. Megfenyegettek, követtek, megfélemlítéssel próbálkoztak, megpróbáltak megvásárolni is, bíróságokra járattak és az összes elképzelhető nyomásnak ki voltunk téve és semmilyen szolgálat vagy intézmény nem sietett a segítségünkre, annál az egyszerű oknál fogva, hogy ezek az intézmények korruptak és a tolvajok oldalán állnak. Sőt mi több ezeket az intézményeket használták fel a tolvajok a nyomásgyakorlásra és tevékenységünk megakadályozására.

A jövőben, ha valaki Hargita megyében vádolni akarna minket, tanulmányozza először a tevékenységünket, de mindenek előtt nézzen tükörbe. Véleményünk szerint a lejáratásunkra szánt hírkeltést pont az árulók végzik és azok, akiknek érdeke, hogy jó viszony maradjon a szolgálatok, intézmények és a Hargita megyei korruptok között.

Iosub Robert

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy