Kigyulladt egy fafeldolgozó cég gyártócsarnoka egy Hargita megyei községben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Múlt éjjel 40 katonai és civil tűzoltó a gyergyószentmiklósi katonai, valamint a gyergyócsomafalvi és gyergyóalfalvi önkéntes tűzoltóalakulatoktól, 6 tűzoltóautóval léptek közbe Gyergyócsomafalván egy fafeldolgozó üzem gyártócsarnokában keletkezett tűz következményeinek korlátozása érdekében.

„A tűzoltók megérkezésekor a tűz a gyártócsarnokban égett, és fennállt a veszély, hogy a lángok átterjednek az egész épületre. A tűzoltók a talált határokon belül eloltották a tüzet, meggátolva a tovaterjedését. Szerencsére személyi sérülés nem történt. Leégett: a gyártócsarnok, a fűrészpor tároló, a szárító tetőzete, kb. 300 négyzetméteren; megrongálódott: a gattercsarnok tetőzete kb. 15 négyzetméteren, és különböző szerszámok”, közölte az ISU Hargita szóvivője.

A tüzet valószínűleg egy meghibásodott elektromos kábelnél keletkezett rövidzárlat okozta.

A tűzoltók gyors beavatkozásának következtében kb. 500.000 lej értékű anyagi javakat sikerült megmenteni, a keletkezett kár 100.000 lejre tehető.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy