Kitűzték a romániai elnökválasztás és a parlamenti választások időpontját

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A román kormány csütörtökön, július 4-én elfogadta a romániai elnökválasztás, valamint a szenátusi és a képviselőházi választások időpontjának kitűzéséről szóló határozatokat 2024-ben.

Így az elnökválasztás első fordulóját november 24-én, a második fordulót december 8-án, a parlamenti választásokat pedig december 1-jén tartják.

A mai napon kormánypartnereinkkel együtt megállapodásra jutottunk a választási naptárról, amely tiszteletben tartja a parlamentben képviselt politikai pártokkal folytatott konzultációk során megvitatott elveket. Megállapodtunk abban, hogy az elnökválasztás első fordulóját november 24-én, a második fordulót december 8-án, a parlamenti választásokat pedig december 1-jén tartjuk. Így ma elfogadhatjuk a választási naptárt érvényesítő kormányhatározatot, és lezárhatjuk ezt a kérdést” – mondta Marcel Ciolacu miniszterelnök a kormányülés előtt.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy