Mentőakció a Maros megyei Csobotányban – kútba esett egy férfi

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Július 4-én, csütörtökön a Maros megyei Csobotány településen sürgősségi beavatkozásra került sor egy kútba esett férfi kimentésére. A helyszínre a maroshévízi 2-es számú beavatkozó őrség katonai tűzoltói mentek ki egy tűzoltó járművel és egy SMURD mentőautóval felszerelve. A mentési akció támogatására a gödemesterházi Önkéntes Vészhelyzeti Szolgálatot (SVSU) is riasztották.

A helyszínre érve a beavatkozó erők megállapították, hogy a férfi körülbelül 9 méteres mélységben van, és nem reagál a kommunikációs kísérletekre. A mentőcsapatok intenzíven dolgoztak az áldozat kimentésén a kútból.

Miután kihúzták, a férfinak pulzusa volt és lélegzett, de nem reagált az ingerekre. A helyszínre érkező SMURD-csapat a férfit elsősegélyben részesítette. A megyei mentőszolgálat (SAJ) maroshévízi egysége is Maroshévízre ment, a SMURD személyzet megsegítésére.

Tekintettel a férfi kritikus állapotára, a SMURD egy helikoptert kért Maros megyéből, hogy az áldozatot gyorsan egy speciális orvosi egységbe szállítsa.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy