Korcsolyára fel! Szombaton, december 4-én nyílik meg az első mobil szabadtéri korcsolyapálya Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Szombaton, december 4-én Csíkszeredában a Szabadság téren megnyíló szabadtéri korcsolyapálya három hónapon át várja a korcsolyázni és a szabadban szórakozni vágyókat.

Három órakor nyit a városközpontban az a korcsolyapálya, amelynek működését nem befolyásolja az időjárás.

A 600 négyzetméteres létesítmény Csíkszereda Városháza, a Hargita Víz Közösségi Fejlesztési Társulás, és ezáltal Hargita Megye Tanácsa, valamint a Transylvanian Tennis & Squash Club partnerségével valósult meg. A hét minden napján 10.00 és 21.00 óra között várja a korcsolyázókat, akik pihenésképpen megkóstolhatják az Organic Trip Food által kínált, helyi alapanyagokból készült minőségi, a hűvös időkhöz illeszkedő étel- és italkínálatát.

Korodi Attila polgármester a jégpálya megnyitását bejelentő sajtótájékoztatón köszönetet mondott a partnereknek ennek az összetett programnak a megvalósításáért, és megköszönte azt a szakmai tapasztalatot, amelyet a Transylvanian Tennis & Squash Club hosszú évek alatt felhalmozott és most a közösség javára fordít.

„Bár idén kísérleti jelleggel indítjuk útjára a programot, meggyőződésem, hogy nagy örömet fogunk szerezni kicsiknek és nagyoknak egyaránt” – mutatott rá a polgármester.

Kiemelte, a Hargita Víz Közösségi Fejlesztési Társulás tagtelepüléseiről érkező, szervezett iskolai csoportok ingyenesen korcsolyázhatnak majd – előre egyeztetett időpontokban –, amennyiben személyenként 10 darab összepréselt PET-palackot dobnak be az Eco-Csík által a pálya mellé kihelyezett tárolóba.

„Ily módon is szeretnénk felhívni a gyermekek figyelmét a környezetvédelem és környezettudatosság fontosságára” – fogalmazott Korodi Attila.

Sógor Enikő alpolgármester elmondta, hogy a , a megnyitót Simon Mária és Bogyó Löffler Mária által edzett, az Iskolás Sportklub és a Sportklub műkorcsolyázóinak színvonalas bemutatója teszi ünnepélyessé.

A technikai részletekről és a működésről Szász László, a Transylvanian Tennis & Squash Club vezetője számolt be. A 600 négyzetméter felületű pályán egyszerre 150 személy tartózkodhat, a maszk viselése kötelező, gyermekeknek pedig a védősisak használata is. A belépő másfél órára gyermekeknek 6 lejbe, felnőtteknek 10 lejbe kerül.

Bár kétségkívül a szabadtéri jégpálya megnyitása lesz a második adventi hétvégének a fénypontja, számos más programra is kilátogathatnak a csíkszeredaiak. Ezeket Sógor Enikő alpolgármester ismertette.

December 5-én délután 5 órakor a központi parkban felgyúl a második gyertyát jelző fény is a város adventi koszorúján. A gyertyagyújtást követően kivilágított és feldíszített mentőautón érkezik a promenádra a Mikulás a Hargita Megyei Mentőszolgálat és az Erdély Mentőcsoport Csíkszéki Fiókja jóvoltából. A város két lakónegyedébe a biciklis Mikulások látogatnak el: a Kalászban a negyedbe vezető lépcsősor aljánál, míg a Tudorban a felső Amigo előtt várja biciklis Mikulás a legkisebbeket délután 5 órakor.

December 4-én és 5-én útjára indul a Mikulásvonat is, amely mindkét nap 11.00 és 20.00 óra között közlekedik, és a Csíki Játékszínnel szemben levő buszmegállóból indul.

A promenádon megnyílik az Adventi kirakodó: ezen a hétvégén lakásdekorációkat és használati tárgyakat, karácsonyi díszeket, társas- és gyermekjátékokat, illetve más, gyermekeknek készült termékeket kínálnak a helyi és a környékbeli kézművesek szombaton 11.00 és 18.00 óra között, vasárnap pedig 11.00 és 19.00 óra között. A Karácsonyi gasztróforgatag pedig hétköznapokon 15.00 és 20.00 óra között, szombaton és vasárnap pedig 11.00 és 20.00 óra között ínycsiklandó étkekkel és italokkal várja a parkba betérőket és a promenádon sétálókat.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy