Koronavírus: a Belügyminisztérium vegyes csoportjai ellenőrzik a közterületeket

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A COVID-19 megbetegedések megelőzésére a Belügyminisztérium struktúrái és az illetékes hatóságok ellenőrzéseket hajtottak végre Hargita megyében.

A prefektusi intézmény felügyelete alatt a Belügyminisztérium 100 alkalmazottja működött Hargita megye szintjén annak ellenőrzése érdekében, hogy a zsúfolt területeken betartják-e az egészségügyi intézkedéseket.

Az 57 rendőrből, 40 csendőrből és 3 tűzoltóból álló ellenőrző csoport főként bevásárlóközpontokban és azok szomszédságában, közétkeztetési egységekben, szabadidő eltöltésére alkalmas területeken, zsúfolt területeket, valamint tömegközlekedési járműveket ellenőriztek, 84 helyszínt összesen, úgymint vendéglők, parkok, szálláshelyek, piknikre és kikapcsolódásra alkalmas területek.

Továbbá 20 tömegközlekedési járművet ellenőriztek, 98 személyt igazoltak le, közülük 3 személyt figyelmeztetésben részesítettek, mert nem tartották be a személyes védelemre vonatkozó előírásokat.

Több száz megelőző és figyelmeztető üzenetet küldtek ki, úgy gazdasági egységeknek, mint magánszemélyeknek, ugyanakkor 13 esetben büntettek is a személyes védelemre vonatkozó előírások megszegéséért.

Az egész közösség egészségének védelme érdekében folytatott tevékenységek a következő időszakban folytatódnak, ebben az értelemben azt javasoljuk, hogy minden polgár tartsa be az egészségvédelmi intézkedéseket, mind saját biztonsága, mind mások védelme érdekében.

Arra is emlékeztetjük a gazdasági szereplőket, hogy az új koronavírus terjedésének megakadályozására hozott intézkedések be nem tartása a tevékenység meghatározott időtartamra történő korlátozásával vagy felfüggesztésével is járhat.

Köszönetet mondunk minden olyan magánszemélynek és jogi személynek, akik eleget tettek az új koronavírus által okozott fertőzés elterjedése elleni védelem szabályainak, valamint minden felelősségteljes polgárnak, akik megértették az egészségvédelmi intézkedések fontosságát.

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy