„Korrupcióellenes labirintus”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

„Korrupcióellenes labirintus” névvel kerül sor szeptember 23-án pénteken, 11:00 órai kezdettel egy nyilvános eseményre a csíkszeredai Szabadság téren, ahol a város lakói, de nemcsak, felmérhetik korrupcióval kapcsolatos tájékozottságukat. Kezdeményezők az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság és a Pro Democratia Egyesület. Az esemény a Hans Seidel Románia Alapítvány által finanszírozott, „Ne fizess azért ami téged megillet” nevű nemzetközi projekt része.

A kihívást elfogadó polgárok egy labirintusszerű épületben járva tudhatnak meg többet a korrupcióról, valamint a rendelkezésükre álló lehetőségekről a korrupciós esetek felfedezésekor. A frissen szerzett tudás tesztelésére a résztvevők kapnak egy kérdőívet, amelyen be kell jelölniük a labirintusnak megfelelő helyes választ. Az esemény résztvevői információs és reklámanyaggal távozhatnak.

A projekt tevékenységei csütörtökön, 22-én veszik kezdetüket „A korrupció megelőzése- út a feddhetetlenség felé” témájú kerekasztal beszélgetéssel, amelyre a megyei tanács márványtermében kerül sor. A beszélgetésen részt vesznek a Belügyminisztérium, a helyi közigazgatási intézmények, valamint az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság képviselői. A korrupció ellen állást foglaló Hargita megyei lakosok észrevételeiket a 0800.806.806 ingyenes telefonszámon, a [email protected] e-mail címen, illetve a 0266 310 280-as telefonszámon közölhetik.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy