Felmérés a Hargita megyei vállalkozók körében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége felmérést végez a vállalkozók körében annak érdekében, hogy felmérje a megyében tapasztalható munkaerőhiány mértékét, ami nagy problémákat okoz a helyi vállalkozásoknak. Barabás Csaba, az ügynökség vezetője elmondta, hogy a vállalkozók jelzései alapján nagy gond a munkaerőhiány, nemcsak a szakképzett munkaerő hiányzik.

A fennálló helyzet befolyásolja a cégek termelékenységét, akiknek a munkaerőhiány miatt megrendeléseket kell visszautasítaniuk. Egy mások komoly probléma a munkaerő külföldre való migrációja. Az munkaadók beszámolója szerint egy állásbörzét követően gyakran előfordul, hogy két nap múltán a munkavállaló a munkaszerződése felbontását kéri.

„Tartjuk a kapcsolatot a vállalkozókkal az őket képviselő egyesületeken keresztül, amelyek szerint legnagyobb ellenségeik a külföldre munkaerőt toborzó cégek. (…) Egy vállalkozó mondta el, hogy egy ilyen toborzást követően nyolc munkavállaló kérte a munkaszerződés felbontását, miután ketten már azelőtti héten távoztak. A vállalkozók jogosan kérdezik mi fog következni? Ki dolgozik majd a cégeiknél?”, mondta Barabás Csaba.

A Hargita megyei Fejlesztési Ügynökség szeretne egy világos képet, hogy milyen szakemberekre van szükségük a munkaadóknak és ezeket összegezve próbáljanak megoldást találni a problémákra. A vállalkozóknak egy kérdőívet kell kitölteniük, amit elküldenek a megye vállalkozóinak egyesületeihez, az intézmény adatbázisában szereplő cégekhez, valamint online is megtalálható lesz.

Barabás Csaba reményét fejezte ki, hogy minél többen kitöltik a felmérőívet, hogy minél reálisabb legyen a kapott kép és  minél hatékonyabb döntéseket tudjanak hozni helyi szinten.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is a helyi szintű együttműködést támogatja a probléma megoldása érdekében.

„Ahhoz, hogy a gyerekek kapjanak perspektívát, a politikusok és a vállalkozói szféra közösen kell fellépjen. Ösztönözni kell az iskolákban a profilváltást, a szakközépiskolákban a pedagógusok átképzését. Nagyon fontos a pályaorientáció erősítése, illetve a mentalitásváltás, hogy a szülők is megértsék, egy jól elsajátított szakma jövedelmet, megélhetést biztosít. Mindezekért lehetőségeinkhez mérten helyi szinten is dolgozni kell, fölösleges arra várni, hogy Bukarestből megoldják a problémákat – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség igazgatója, Tiberiu Panescu elismert egyre nehezebb a cégek igényének megfelelő munkaerőt találni, akik teljesítenék a minimális tanulmányi és szakképzettségi feltételeket. „Adatbázisunkban sajnos nem szerepel több mint 1500 személy, akinek nyolcnál több osztálya lenne. Nyilvánvaló a minőségi munkaerő hiánya”, mondta Tiberiu Panescu.

A külföldi munkavállalást Tiberiu panescu a Hargita megyei alacsony bérezés számlájára írja.

Hargita megye évek óta Suceava és Kovászna megyékkel „versenyez” az utolsó három helyért a legalacsonyabb átlagfizetés területén. Természetes, hogy az emberek jobb körülmények közt akarnak dolgozni nagyobb fizetésekért. Ez a jelen valóság. Az itteni fizetések és a máshol megszerezhető jövedelem közti különbségek elősegítik a külföldre való távozást- zárta Tiberiu Panescu.

Egy hasonló felmérést végeztek az elmúlt évben a szakoktatással kapcsolatban, melynek eredményeképpen sikerült idéntől nemcsak új szakokat, hanem több szakosztályt is indítani a megyében. A szakiskolák népszerűsítésének köszönhetően pedig az idén több diák iratkozott be szakiskolába, mint korábban.

„Sikerült felhívni a figyelmet és anyagi forrásokat szerezni a szakiskolák tanműhelyeinek a felszerelésére, ugyanakkor sikerült nem csak bevonni, hanem együttműködési megállapodásokat is kötni a helyi vállalkozószervezetekkel, önkormányzatokkal és a tanfelügyelőséggel. Mindez remélhetőleg a gyakorlati oktatás színvonalához is pozitívan hozzájárul a következő években”, mondta a fejlesztési Ügynökség vezetője, Barabás Csaba.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy