Kötelező elektronikus pénztárgéppel ellátni a kereskedelmi automatákat is

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A bankkártya, érme- vagy bankjegyelfogadó automaták segítségével árukat vagy szolgáltatásokat nyújtó gazdasági szereplők kötelesek azokat a gazdasági szereplők elektronikus adóügyi pénztárgépek használatára vonatkozó kötelezettségéről szóló 28/1999. számú sürgősségi kormányrendelet 3.cikk (2) bekezdés értelmében elektronikus adóügyi pénztárgépekkel (AMEF) felszerelni.

Így 2024. október 1-jétől a következő szankciókkal sújtják azokat a gazdasági szereplőket, akik nem tesznek eleget annak a kötelezettségüknek, hogy kereskedelmi automatáikat AMEF-fel szereljék fel az adóadatoknak az ANAF számítógépes rendszerébe történő továbbítása érdekében:

► 8.000 lejről 10.000 lejre emelt bírsággal;

► a jogosulatlanul befizetett összegek elkobzása;

► a gazdasági szereplő tevékenységének felfüggesztése az árukat értékesítő vagy szolgáltatásokat nyújtó létesítményben az AMEF beszereléséig, valamint a bírság vagy adott esetben a bírság összegének felének megfizetéséről szóló igazolás benyújtásáig a végrehajtó szervhez, a gazdasági szereplők elektronikus adóügyi nyilvántartás használatára vonatkozó kötelezettségéről szóló 28/1999. számú, újraközölt és későbbi módosításokkal kiegészített, sürgősségi kormányrendelet 11. cikk (1)-es bekezdés f) pontja értelmében.

Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy