Kovács Péter- választások előtt és után

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A nyári tábor alkalmával Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke az RMDSZ kihívásairól beszélt, valamint a párt elvárásairól a parlamenti választásokon.

Fiatalok Európája!- mondja Kovács Péter, mégis a Fiatalok Erdélyéről beszél. Három fontos beszédtémát sorol fel: 1. A választási eredmények kiértékelése; 2. A romániai magyarságot érintő aktuális problémák/témák; 3. Az őszi választások kihívásai az RMDSZ- re nézve.

A választási eredményeket csak az előző választások célkitűzéseiből kiindulva értékelhetjük ki. Az RMDSZ tudatában van annak, hogy az idei választási kampány lesz a legnehezebb több szempontból is: megváltozott az ide vonatkozó törvénykezés, megváltozott az RMDSZ szerveződése, különbözik a választók hozzáállása is. És nemcsak a magyar választók hozzáállása, hanem a román választóké is; a korlátozott források miatt egyes pártok már nem kampányolhatnak liszttel, gumicsizmával, cukorral, stb.

Az RMDSZ újraszerveződött, új célokat tűzött ki, új eszközöket használ céljai elérésére. Ha kiértékeljük ezt az újratervezést, észrevehetjük, hogy bizonyos személyek jól végzik feladataikat, míg mások nagyon jól végzik feladataikat. Nincs olyan, aki ne dolgozna jól.

Az RMDSZ célkitűzése volt elérni az 5%- ot a választásokon, ezzel szemben csak 4,9%-ot sikerült elérnie.  Ez a szám viszont nem mérvadó. Olyan helyeken nyert az RMDSZ, ahol senki nem számított rá, például Szatmáron, ahol megelőzte a románokat. Nagyon jó eredmények születtek Bihar megyében, Temesváron és Aradon, a Hargita megyei eredmények kívánnivalót hagynak maguk után.

Az RMDSZ- nek szembe kell néznie olyan vádakkal, hogy törvénytelenül költi el a pénzforrásokat, ezért a párt 2015- ös évi költekezéseit nyilvánosságra hozta hivatalos honlapján, és folytatni fogja ezt 2009- ig. Ezek a vádak bizarrnak tűnhetnek, mert abba köttek bele, hogy a párt zongorát vásárolt a Magyar Operának, hogy Kelemen Hunor egy 2009- es Mac laptopot birtokol, stb.

Az RMDSZ- nek nem kell aggódnia ezek miatt a siralmas vádak miatt, hanem a párt feladata minél több nőt és fiatalt bevonni a politikába és eljuttatni a parlamentbe. Fontos, hogy a magyarok elmenjenek szavazni, az új törvénykezés és a szórvány segítségével ez egyszerű feladat.

„Az idei helyszín ideális a tábor számára”- nyilatkozta Kovács Péter, aki őszintén elmondta, hogy eddig még nem járt erre, de a hely tökéletes. Még hozzátette, hogy az EU tábornak nem kell terjeszkednie, a 300 résztvevő és a 60 szervező pont elég az RMDSZ céljainak megvalósítására.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy