Kovacs Peter- Înainte şi după alegeri

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Kovacs Peter, preşedintele executiv al UDMR, a vorbit în cadrul taberei de vară despre provocările la care a fost supus UDMR-ul şi care sunt așteptările partidului la alegerile parlamentare.

Europa Tinerilor!- spune Kovacs Peter, totuşi el alege să vorbească despre Transilvania Tinerilor. Acesta a enumerat trei lucruri importante, care au fost discutate la acest eveniment: 1. Evaluare rezultatelor de la alegeri; 2. Probleme/teme actuale din punctul de vedere a maghiarilor din România; 3. Provocările pe care le aşteaptă UDMR-ul la toamnă.

Rezultatele alegerilor pot fi evaluate doar dacă pornim de la scopurile din alegerile anterioare. UDMR-ul este conştient de faptul că la alegerile de anul va fi cea mai grea campanie din mai multe puncte de vedere: s-a schimbat legislaţia alegerilor, s-a schimbat felul în care UDMR-ul se organizează, diferă şi atitudinea alegătorilor. Nu s-a schimbat doar atitudinea alegătorilor maghiari, ci şi a românilor, din cauza fondurilor reduse, unele partide nu-şi mai permit să facă campanie cu făină, cizme din cauciuc, zahăr,etc.

UDMR-ul s-a reconfigurat, şi-a stabilit noi scopuri, încearcă să folosească noi unelte pentru a-şi atinge scopurile. Dacă evaluăm această reconfigurare, putem sesiza că sunt persoane care îşi îndeplinesc sarcinile bine şi  sunt persoane care îşi îndeplinesc sarcinile foarte bine. Nu există persoană care să nu lucreze bine.

Scopul UDMR-ului a fost de a atinge 5% după alegeri, însă a ajuns doar 4,9%. Acest număr nu înseamnă însă nimic. UDMR-ul a câştigat în locuri unde nimeni nu s-a aşteptat, de exemplu la Satu Mare, unde UDMR-ul a convins şi românii și a mai avut foarte bune în Bihor, Timişoara şi Arad, în mod surprinzător în Harghita însă rezultatele lasă de dorit.

Partidul UDMR se confruntă cu faptul că este acuzat de mai multe ori că îşi cheltuiesşte fondurile în mod nelegitim. De acestea UDMR a postat pe site-ul oficial cheltuielile partidului din 2015 şi va posta aceste cheltuieli până în anul 2009. Confruntarea UDMR-ului cu aceste acuzaţii este bizară, fiindcă aceşti oameni s-au legat de faptul că partidul a cumpărat un pian pentru Opera Maghiară, de faptul că domnul Kelemen Hunor deţine un laptop Mac din 2009, etc.

UDMR-ul nu trebuie să se preocupe cu aceste acuzaţii jalnice, sarcina partidului este de a implica cât mai mulţi femei şi tineri în politică şi a intra în Parlament. De acesta este important ca maghiarii să meargă la vot, cu noua legislaţie şi diaspora poatînd vota cu uşurinţă.

Kovacs Peter a mai adăugat câteva cuvinte şi despre Tokes Laszlo, persoana care cândva poate a fost un erou, dar astăzi nu mai acceptă faptul că nu este în centrul atenţiei. Kovacs Peter a confirmat că nu a mai vorbit despre Tokes Laszlo, însă el a apărut din nou, la Tusvanyos cu un discurs care a fost foate provocativ faţă de români.

 „Locaţia de anul acesta este ideală pentru această tabără”- a confirmat Kovacs Peter, a spus foarte sincer că nu a mai fost pe aici, dar locul este perfect. Kovacs Peter a mai adăugat faptul că Tabăra UE nu trebuie să crească, cei 300 de participanţi şi peste 60 de organizatori ajung, pentru scopurile UDMR-ului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy