Közbiztonsági intézkedések a FC Dinamo Bucuresti- FK Csíkszereda közti mérkőzés idején

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Folyó év május 27-én 20:00 órai kezdettel kerül sor Csíkszeredában a Városi Stadionban a FC Dinamo Bucuresti és az FK Csíkszereda közti labdarúgó mérkőzésre, ahol a marosvásárhelyi „Regele Ferdinand I” Mobil Csendőr-egység és a témában illetékes intézmények együtt tesznek intézkedéseket a rend és közbiztonság biztosítása érdekében.

A labdarúgó-mérkőzés ideje alatt a csendőrök a sportcsarnok közvetlen közelében lesznek, hogy biztosítsák a rendet és a biztonságot. A csendőrség párbeszéd csapatai készen állnak arra, hogy közvetlenül kommunikáljanak a résztvevőkkel a közrendet és a közbiztonságot veszélyeztető kockázatok elhárítása és szükség esetén támogatás nyújtása érdekében.

A csendőrség csapatait fokozatosan, a sportversenyen részt vevő szurkolók számának megfelelően fogják összeállítani a mérkőzés optimális biztonsági légkörének biztosítása érdekében.

A labdarúgó-mérkőzések látogatásától eltiltott személyek által a sportcsarnok területére történő belépési kísérlet a sportversenyeken és -mérkőzéseken elkövetett erőszak megelőzéséről és az ellene való küzdelemről szóló 4/2008-as törvény 31. cikkének 1. bekezdése értelmében bűncselekménynek minősül.

A sportversenyek és -mérkőzések során elkövetett erőszak megelőzéséről és leküzdéséről szóló, később módosított és kiegészített 2008. évi 4. sz. törvény rendelkezései szerint a stadionba való belépést, az öltözők őrzését és a játékvezetők védelmét, a stadionban tartózkodó közönség irányítását és felügyeletét a szervezővel szerződött biztonsági és védelmi cég megbízottjai végzik.

A hatályos jogszabályok szerint tilos alkoholtartalmú italokat bevinni a stadionba, pirotechnikai anyagokat birtokolni vagy használni. Tilos továbbá nemzeti, faji, osztály- vagy vallási gyűlöletre, bármilyen megkülönböztetésre és erőszakra uszító feliratok elhelyezése.

Tanácsoljuk a szurkolóknak:

– hogy a lelátókon a fair play szellemében viselkedjenek,

– tartsák tiszteletben a szervezők és a rendfenntartó erők utasításait,

– ne kövessenek el olyan cselekményeket, amelyek a közrend és a közbéke megzavarásához vezethetnek, tartózkodjanak minden olyan verbális vagy fizikai agressziótól, amely erőszakhoz vezethet,

– a közrendet megzavaró cselekmények esetén ne avatkozzanak bele, hanem jelentsék ezeket az ügyeket kollégáinknak.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy