Közvita a Nagyrét rendezéséről- észrevételek és javaslatok

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

A várakozáson felüli érdeklődés miatt a Mikó-vár udvarában került megszervezésre a Nagyrét övezeti rendezésével kapcsolatos közvita, 2020. július 16-án, csütörtökön. A közvitán Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának képviselői, illetve szakirodáinak munkatársai mellett, jelen voltak az övezeti rendezési tervet (PUZ) elkészítő gyulafehérvári SC Total Business Land Kft. képviselői is.

A szabályozás kettős célt szolgál a jövőben: egyrészt egy szabadidős övezet létrehozását foglalja magába, másrészt mindezt úgy kialakítva, hogy a mocsaras területen élő ritka állat- és növényfajok védettséget élvezzenek az építkezések korlátozásával.

A szabadidős övezetbe sportpályák, kerékpárutak, futópályák, piknikező helyek, parkolók, illetve új útszakaszok kerülnek be. A beépítetlen területek természetvédelmi területté lennének nyilvánítva és csak gyalogos utakat hoznának létre.

A közvita során a legtöbb javaslatot a parkolók kialakítására, illetve a forgalomra vonatkozóan fogalmazták meg az érdeklődők. Utóbbi kapcsán kiemelten kérték, hogy azt ne vigyék be lakóövezetbe.

A közvitán elhangzott észrevételeket/javaslatokat elemzi a tervező, a későbbi tervezési fázisok folyamán figyelembe veszi azon javaslatokat, amelyek esetlegesen beépíthetőek a tervbe.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy