Lelőtték az anyamedvét miután egy autó elütötte egy európai úton Hargita megyében/A két bocs megijedt és az erdőbe szaladt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Egy medvét lőttek le pénteken, miután elütötte egy autó a DE 578-as úton Csíkszentmárton és Csíkkozmás között, a sérülései életveszélyesek voltak – írja az Agerpes.

Adrian Pănescu, a Hargita megyei prefektusi intézmény szóvivője szerint az illetékes intézmények képviselői és egy állatorvos mentek a helyszínre, és azt javasolták, hogy lőjék le a sérült állatot.

„A közúti rendőrség, a csíkszeredai rendőrség és a megyei csendőrfelügyelőség sürgősen a helyszínre vonult, és aktiválták a munkaprocedúrát, hogy intézkedjenek és megtegyék a szükséges lépéseket a sérült állat áthelyezése vagy megmentése érdekében. A Hargita megyei katasztrófavédelem egy csapata, a SMURD egy csapata és a vadászterület kezelőjének képviselője kiszálltak a helyszínre. Mivel az állat sebesült volt, egy állatorvost kértek a helyszínre, akivel a csíkszentmártoni közigazgatás szerződésben áll, és aki azt javasolta a bizottságnak, hogy a baleset következtében elszenvedett sérülések miatt, amelyek az élettel összeegyeztethetetlenek, kilövéssel távolítsák el a medvét. A kilövés megtörtént, és a vadászterület kezelője a csíkszentmártoni önkormányzattal közösen fogja elkészíteni a medve kilövésére vonatkozó előzetes és a későbbi dokumentumokat” – mondta Adrian Pănescu.

Arról is beszámolt, hogy a medvét két kölyök kísérte, amikor átkelt az európai úton, és a kölykök a baleset után eltűntek a környékről. A kölyköket a vadrezervátum vezetői figyelemmel kísérik, és ha bebizonyosodik, hogy nem képesek gondoskodni magukról, akkor egy rehabilitációs központba viszik őket.

„A helyszíni beavatkozást követően a két medvebocs megijedt, és elszaladt a beavatkozó és megfigyelő csapat látóteréből. A vadászterület kezelője figyelni fogja őket, és ha a területen felfedezi őket, és úgy találja, hogy ezek a medvebocsok nem képesek gondoskodni magukról, az eljárásnak megfelelően sürgősen egy speciális medvebocs-rehabilitációs központba helyezik őket” – tájékoztatott a prefektusi hivatal szóvivője.

A Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság arról számolt be, hogy a medvét elütő autó az ütközés következtében megrongálódott: „A helyszínre érkező nyomozócsoport megállapította, hogy egy 25 éves tusnádi nő, miközben a D.E.578-as úton, Csíkszereda és Tusnád között autóval közlekedett, elütötte a hirtelen eléje kerülő medvét. Az eset következtében az állat megsérült és anyagi kár keletkezett. A nőt alkoholszondával ellenőrizték, és az eredmény nulla volt”,

A Hargita megyei rendőrség arról is tájékoztat, hogy a közúti forgalom az egyik sávon akadályozva volt egy rövid ideig.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy