Együttműködés Hargita és Neamt között a két megye közösségeinek javára

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Nagyhagymás Fejlesztési Társulás szeptember 21-i közgyűlésén megvitatták a Hargita és Neamt megye közötti együttműködés lehetőségeit, amelyek hozzájárulnak mindkét megye fenntartható fejlődéséhez, a környezettel összhangban.

Neamt megye 2022 októberében csatlakozott a Nagyhagymás Fejlesztési Társuláshoz, mivel közös elképzelésük és vágyuk, hogy partnerségeket és programokat hozzanak létre településeik kulturális, társadalmi, gazdasági, környezeti és infrastrukturális szempontok alapján történő fejlesztésének előmozdítása érdekében.

A Nagyhagymás Fejlesztési Társulás célkitűzései közé tartozik a Nagyhagymás-hegység természeti örökségének újraélesztése, védelme és népszerűsítése, fejlesztési stratégiák kidolgozása és megvalósítása, a térség infrastruktúrájának fejlesztése: utak, hidak, parkolók, a turisztikai és kulturális potenciál növelése.

A célkitűzések által érintett területek: a helyi hatóságok közigazgatási területei, a Békás-szoros-Nagyhagymás Nemzeti Park, a Gyilkos-tó, Egyes-kő, Jávárdi vízesés, Háromkút- Damuk, Almásmező és Gyergyóbékás.

Az egyesület eddigi tevékenységei közé tartoznak a különböző turisztikai útvonalaknak és tematikus útvonalak információs táblákkal való ellátása, turista útvonalak kijelölése, idén a program Neamt megyére is kiterjed.

Az egyesület idén széleskörű konzultációs folyamatot indított egy olyan Mesterterv kidolgozására, amely hozzájárul a települések fejlődéséhez.

„A mesterterv kidolgozása nagyon fontos lépés, amelyet az EU által finanszírozott CIBIGo2023 projekt is támogat, amelynek célja a regionális politikai eszközök fejlesztése a biodiverzitás terén. A régió fenntartható fejlesztése nagy felelősségvállalást igényel, amit ebben a Neamt megyével való partnerségben vállaltunk” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy