Leomlott egy bentlakás fala Székelyudvarhelyen. Az utolsóként kimentett diák elhunyt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Halottnak nyilvánították a negyedik személyt, aki a romok alatt rekedt, miután beomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium egyik fala.

Négy diák rekedt a romok alatt december 18-án, hétfőn, miután a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásos épületének egy része beomlott. Mindannyiukat sikerült kihúzni a romok alól, de egyiküket nem sikerült újraéleszteni, és halottnak nyilvánították.

A Hargita megyei katasztrófaelhárítás jelentése szerint egy áldozat meghalt, egy súlyos traumát szenvedett, őt intubálták, kettő pedig különböző traumákkal eszméleténél van.

A keresési és mentési akció leállt, a beavatkozó erők visszavonulnak.

****

Az 1910-ben épült épület a katolikus egyház tulajdona, és az incidens éppen akkor történt, amikor a gyerekek iskola után a szobákba mentek – közölték a városi hatóságok.

Zörgő Noémi, a Székelyudvarhelyi Városháza szóvivője elmondta, hogy az épület a katolikus egyház tulajdona, és a környéken munkálatokat végeztek az internátus épületének a városi csatornahálózatra való rákötése érdekében. „A kollégium udvarán munkálatokat végeztek, és valószínűleg ezek a munkálatok összefüggésben vannak az összeomlással. Ugyanis közvetlenül az épület mellett dolgoztak, és közvetlenül az épület alatt ástak. Az eset közvetlenül az órák befejezése után történt, tehát pont akkor, amikor a diákok bementek a szobáikba” – mondta az Agerpres- nek.

A rendőrség az ügyészség koordinálásával, gondatlanságból elkövetett testi sértés és emberölés bűntettének elkövetése miatt nyomoz.E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy