Tragédia a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumban – Az Oktatási Minisztérium részvétét fejezi ki az elhunyt diák családjának

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Oktatási Minisztérium részvétét fejezi ki az elhunyt diák családjának, aki a Székelyudvarhelyen leomlott bentlakás romjai alatt lelte halálát. A minisztérium egyben lelkierőt kíván azoknak a családoknak, akiknek gyermekei érintettek ebben a tragikus eseményben.

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség képviselőitől kapott információk szerint az áldozat osztálytársait családok fogadták be, vagy egy közeli bentlakásban szállásolták el, és biztonságban vannak.

Tegnap este Ligia Deca oktatási miniszter sürgősen összehívta az Oktatási Minisztérium vezetőségét, hogy meghatározzák, hogyan tud az intézmény beavatkozni, hogy támogatást nyújtson Székelyudvarhelyen. Ennek érdekében az oktatási minisztérium két képviselője tegnap este a helyszínre látogatott.

„Az épületek biztonságossá tételéért azok a felelősek, akik az épületeket kezelik” – ismételte meg az oktatási minisztérium.

Az oktatási minisztérium folyamatos kapcsolatban áll a Hargita Megyei Prefektúra, a Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelőségének és a Hargita Megyei Iskolafelügyelőség képviselőivel.

Nem lehet szavakkal leírni egy olyan tragédiát, mint ami tegnap délután történt Székelyudvarhelyen.

Részvétem a tragikus balesetben érintett gyermekek családjainak, sok lelkierőt kívánok!

Ami ma történt, nem történhet meg újra! Arra kérem a helyi hatóságokat, hogy a legnagyobb felelősséggel kezeljék azt a fokú biztonságot, amelyet azok az épületek nyújtanak, amelyekben a gyermekek tartózkodnak.

Folyamatosan kapcsolatban állunk a Hargita Megyei Prefektúra, a Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelősége és a Hargita Megyei Tanfelügyelőség képviselőivel. És mindent megteszünk az Oktatási Minisztériumon belül, hogy megelőzzük az ilyen tragikus eseményeket!” – mondta Ligia Deca oktatási miniszter.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy