Lezárult a MOBEX HR-CV-23 mozgósítási gyakorlat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Június 12-16. között zajlott Hargita megyében a MOBEX HR-CV-23 mozgósítási gyakorlat, melynek fő célja a helyi közigazgatási szervek, intézmények és gazdasági szereplők gazdasági és humán potenciáljának felmérése volt, Hargita megye szintjén, ostromállapot, mozgósítás és hadiállapot idején a védekezéshez szükséges anyagi, pénzügyi és munkaerőforrások azonosítása, valamint a gazdasági és társadalmi tevékenységek folyamatosságának biztosítása érdekében.

A gyakorlat keretében a mozgósítási tervekben szereplő Hargita megyében tartózkodó tartalékosok egy részét a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően meghatározott kiképzési tevékenység végzésére katonai egységekhez hívták.

A gyakorlat lebonyolításával kapcsolatban Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte:

„Köszönet minden intézménynek, amely részt vett a gyakorlat zökkenőmentes lebonyolításában. Úgy gondolom, hogy a mozgósításról és az ilyen gyakorlatokból eredő összes tevékenységről szóló jogszabályokat a jelenlegi európai és globális kontextus figyelembevételével frissíteni kell. Ugyanakkor sajnálom, hogy a gyakorlat kezdete előtt nem kommunikálhattunk. Minden kommunikációs csatornán a lehető legtöbb információt terjeszteni kell, hogy a polgárok megfelelően tájékozottak legyenek az őket érintő intézkedésekről. Az ilyen gyakorlatok lebonyolításáról a megye polgárait előzetesen tájékoztatni kell a pánik, a szélsőséges akciók és az álhírek terjesztésének elkerülése érdekében.”

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy