S-a încheiat exercițiul de mobilizare MOBEX HR-CV-23, desfășurat în Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • S-a încheiat exercițiul de mobilizare MOBEX HR-CV-23, desfășurat în perioada 12-16 iunie în județul Harghita

 În perioada 12-16 iunie, în județul Harghita, s-a desfășurat exercițiul de mobilizare MOBEX HR-CV-23, care a avut ca principal obiectiv evaluarea potențialului economic şi uman al autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor şi operatorilor economici, la nivelul judeţului Harghita, în vederea identificării resurselor materiale, financiare şi a forţei de muncă necesare susţinerii efortului de apărare şi asigurării continuităţii activităţilor economico-sociale pe timpul stării de asediu, la mobilizare şi pe timpul stării de război.

În contextul exercițiului, o parte din rezerviștii cu domiciliul în județul Harghita, cuprinși în planurile de mobilizare, au fost chemaţi la unităţi militare în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Referitor la derularea acestui exercițiu, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a subliniat:

Le mulțumesc tuturor instituiților implicate în buna desfășurare a exercițiului. Consider că legislația privind mobilizarea și toate activitățile ce decurg din astfel de exerciții ar trebui actualizată ținând cont de contextul european și global actual. Totodată, îmi pare rău că înainte de începerea exercițiului nu am avut voie să comunicăm. Este  necesar să diseminăm cât mai multe informații pe toate canalele de comunicare  pentru ca cetățenii să fie bine informați cu privire la acțiuni care îi implică. Cetățenii judeţului trebuie să fie bine informați în prealabil de desfășurarea unor astfel de exerciții, pentru a evita panica, acțiunile extreme și propagarea fake-news-urilor”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy