Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Kájoni János Szakközépiskola a felújított oktatási intézmények között

 

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala közli, hogy ma, június 25-én a közel 690 diákot kiszolgáló Kájoni János Szakközépiskola felújítási munkálatainak átvételezésére került sor.

Az elmúlt években a legátfogóbb tanintézet-felújítás kezdődött el Csíkszeredában, melynek keretében tizenegy iskola, illetve óvoda és napköziotthon, valamint bentlakás külső és belső korszerűsítése valósul meg.

  • fotók: Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal

A Kájoni János Szakközépiskola egyike azon 11 csíkszeredai tanintézménynek, amely európai uniós társfinanszírozásból újult meg, és a Tulipán Óvoda, az Aranyalma Napközi Otthon, a Nagy Imre Általános Iskola, valamint az Octavian Goga Főgimnázium bentlakása után az ötödik, amelynek elkezdődött az átvételezési folyamata.

A szakközépiskola felújítási munkálatainak értéke 5,35 millió lej, ebből 3,65 millió lej elszámolható költség. Ez utóbbi összeg 85%-át (3,1 millió lejt) az Európai Unió biztosítja, 13%-át (475 ezer lejt) a központi költségvetés, míg a fennmaradó 2% (1,8 millió lej) a helyi költségvetést terheli, akárcsak a nem elszámolható költségek (1,7 millió).

A tanintézményt a pincétől a padlásig minden oldalán hőszigetelték, kicserélték a villany-, a fűtés-, a víz- és szennyvízhálózatát, újravakolták és meszelték az összes helyiségét, és fotovoltaikus napelemrendszert szereltek a felújított tetőzetre. Az épületben mozgássérült felvonót is létesítettek.

Kivitelező a csíkszeredai Tectum Company Rt. volt.

  • a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal által közölt információVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.