Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

“PNRR: Pénzeszközök a modern és megreformált Romániáért!”- gyergyószentmiklósi Sfantu Nicolae Elméleti Líceum

 

Sajtóközlemény
“PNRR: Pénzeszközök a modern és megreformált Romániáért!”

A gyergyószentmiklósi Sfantu Nicolae Elméleti Líceum aláírta a 47/PNRR/2023.03.30-as számú finanszírozási szerződést az „UNIȚI PRIN CULTURĂ” projekt megvalósítása érdekében. A projektet az Országos Helyreállítási Terven keresztül finanszírozzák, I5-2 beruházás: Kulturálisan hátrányos helyzetű térségek kultúrához való hozzáférésének javítása, C11. komponens: Turizmus és kultúra, IV. pillér: Társadalmi és területi kohézió.

A finanszírozási szerződés összértéke 98.962,00 lej, ÁFA nélkül.

A projekt általános célja a kulturális és művészeti örökség megbecsülése, a nemzeti és egyetemes kultúra értékei iránti érzékenységre nevelés az irodalmi szövegeken, a drámaművészeten, a plasztikai művészeten és a zenén keresztül, ezzel is hozzájárulva kulturális örökség megbecsüléséhez, hozzájárulva ezzel a kultúrához való hozzáférés hiányosságainak enyhítéséhez Gyergyószentmiklóson.

A projekt keretében finanszírozott beruházások közvetlen kedvezményezettje 60 iskolás, akik hátrányos helyzetű családokból, etnikai csoportból származnak, illetve speciális oktatási igényű gyerekek, a közvetett kedvezményezettje pedig körülbelül 240 diák, a tanulók szülei, oktatói, adminisztratív személyzet, de a helyi közösség tagjai is.

A projekt időtartama 15 hónap, megvalósítási időszaka 2023.04.01 – 2024.06.30.

Elérhetőségek: Nan Cosmina Maria – igazgató “Sfantu Nicolae” Elméleti Líceum, Gyilkostó sugárút 3-5, Gyergyószentmiklós, Hargita megye, 535500, telefon: 0266364575/+40742130361, email: liceu_sf_nicolae@yahoo.com.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.