Lopják az erdőt! Bírságolnak a Hargita megyei rendőrök

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

2017 június 22-én erdészeti bűncselekményeket megelőző akciójuk során az újszékelyi és etédi rendőrök Alsóboldogfalván tetten érték a 25 éves héjjasfalvi B.C-t amint 1 köbméter faanyagot szállít hivatalos okmányok hiányában. A 125 lej értékű fát elkobozták, az elkövetőt a 171/2010-es törvény értelmében 5.000 lejjel megbírságolták.

Ugyanezen a napon, hasonló akciót folytatott a Hargita Megyei Rendőrség erdészeti bűncselekményeket megelőző osztálya és a brassói erdőőrség közösen a Gyergyói Medencében. Ennek során Gyergyócsomafalván egy fafeldolgozó egységnél 13,54 köbméter fűrészárut tároltak annak eredetét igazoló akták nélkül. A 7.271 lej értékű fűrészárut elkobozták, a céget a 171/2010-es törvény alapján 6.000 lejre bírságolták. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a faanyag mozgását rögzítő regiszter nem volt naprakészen vezetve, amiért ugyanazon törvény értelmében további 5.000 lej bírságot róttak ki.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy