Magyarországon elítélték, Romániában elkapták

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Európai elfogatási parancsot adtak ki a magyar hatóságok gazdasági bűncselekmények elkövetése miatt egy magyar állampolgár ellen, akit a román rendőrségnek sikerült elfogni Gyergyószentmiklóson a Román Rendőrség Bűnügyi Osztályának összehangolt fellépése nyomán.

A Kolozs, Maros és Hargita megyei rendőröknek a Román Rendőrség Bűnügyi Osztályának irányítása alatt Gyergyószentmiklóson sikerült elfogni az 51 éves férfit, akit a debreceni bíróság 10 év börtönre ítélt gazdasági bűncselekmények elkövetése miatt. Csalásért, sikkasztásért, okirat-hamisításért adtak ki ellene európai elfogatási parancsot. A férfit a Maros megyei ügyészek 24 órára őrizetbe vették, a marosvásárhelyi ítélőtábla pedig elindította a kiadatási eljárást.

Munkájuk során a Román Rendőrség Nemzetközi Rendőri Együttműködési Központjának SIRENE Irodája által biztosított adatokat és információkat használtak fel a rendőrök.

Forrás: Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy