Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

URMĂRIT DE AUTORITĂȚILE UNGARE, DEPISTAT DE POLIȚIȘTII ROMÂNI

Un cetățean maghiar, pe numele căruia autorităţile din Ungaria au emis un mandat european de arestare pentru comiterea de infracțiuni economice, a fost depistat de polițiștii români, în Gheorgheni, în urma unei acțiuni coordonate de Direcția de Investigații Criminale a Poliției Române.  

 La data de 1 iulie a.c., poliţiştii din Cluj, Mureş şi Harghita, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au depistat , în municipiul Gheorgheni, un bărbat, de 51 de ani, condamnat de Tribunalul Debrecen din Ungaria la 10 ani de închisoare pentru săvârșirea de infracţiuni economice.

Pe numele acestuia, autoritățile maghiare au emis un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă, deturnare de fonduri, falsificare de documente private şi oficiale.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, care a dispus reținerea pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Târgu Mureş, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autoritățile judiciare din Ungaria.

Sursa: IPJ Harghita




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.