Már lehet jelentkezni a Running Festival Csíkszereda 4. kiadására

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Április 8-tól be lehet nevezni a Running Festival Csíkszereda futamaira. A negyedik kiadáshoz érkezett esemény a megszokott versenyszámok mellett számos újdonsággal várja e sportág szerelmeseit.

Az esemény szervezői hétfőn sajtótájékoztató keretében ismertették a legfontosabb információkat.

A futóversenyt szeptember 13-án és 14-én szervezik Csíkszeredában és környékén. A két napos rendezvénnyel profi- és amatőr-, aszfalt- és terepfutókat, illetve családokat és gyermekeket céloznak meg a szervezők.

„Tavaly Csíkszeredában 1200 sportoló, futást kedvelő személy állt rajthoz különböző generációkat képviselve. Számunkra azért is fontos ez az esemény, mert olyan embereket vonz, akik számára talán a fesztivál az egyedüli lehetőség arra, hogy meglátogassák városunkat. Örömmel láttunk hozzá a szervezéshez. Azt kívánom, hogy minél többen nevezzünk be, minél több barátot hívjunk meg, mert ez egy jó alkalom arra, hogy a sporton keresztül találkozzunk, jól érezzük magunkat néhány napot eltöltve Csíkszeredában, közben megismerve az itteni értékeket”- mondta a sajtótájékoztatón Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere.

A versenyzők kérésére a versenyszámok sorát tavaly egy 10 km-es távval bővítették.

„Idén a gyermekek számára is külön futamot indítanak” nyilatkozta Miklós Edit, az esemény szervezője.

Elmondta, a KiddoRun 3 km-s távot 10–11, valamint 12–13 éves korosztályok számára hirdetik meg. Minimális útvonalmódosítást is bevezettek a szervezők, azaz a Tudor Vladimirescu és a Miron Cristea utcák idén kimaradnak az útvonaltervből, helyette a Petőfi Sándor utcán szaladnak a részvevők, és mivel a városközpontban meghatározott táv rövidebb lesz, ezért Csíkcsomortán központját is érinteni fogják a futók.

„Két hétig kedvezményes áron lehet benevezni a fesztiválra, ezért mindenkit szeretnék arra ösztönözni, hogy nevezzen be. Várjuk azokat is, akik most kezdenek el futni. Az utóbbi időben több olyan sportolóval, futóval találkoztam, aki először a Running Festivalon tette meg az öt kilométeres távot, és van, aki közülük már készül az UltraBalatonra. Ezért is gondolom úgy, hogy a Fesztivál egy hiánypótló esemény, és nagyon örülök, hogy 2021-ben hozzáláttunk a megszervezéséhez” – tette hozzá Miklós Edit.

A Fesztivál szeptember 13-án, pénteken este az éjszakai terepfutással veszi kezdetét. Szombaton kerül sor a további futamokra, így a 42 km-s maratonra, a 21 km-s félmaratonra, a maratoni váltóra, valamint a 10 km-s, illetve az 5 km-s futamokra. Az utolsó futam pedig a családi futás lesz.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy azon versenyző, aki félmaratonra vagy a maratoni futásra jelentkezik be, akár váltóban is rajthoz állhat azzal a feltétellel, hogy az illető versenyző az első szakaszt teljesíti. A váltók tagjait kisbusz szállítja a Szabadság térről a váltópontokra, és onnan vissza a célba.

A benevezési határidő augusztus 25. Az érdekeltek április 21-ig élhetnek a kedvezményes benevezési lehetőséggel.

Helyszíni benevezésre nincs lehetőség. Minden rajthoz álló indulócsomagot kap, a maraton, a félmaraton és a maratoni váltó részvevői közül a legjobbaknak pénzjutalom jár.

Az esemény szervezője a VSK Csíkszereda partnerségben Csíkszereda Városházával és a Siculus Cycling Club Sportklub Egyesülettel. További információkat találnak az esemény honlapján, a www.runningfestival.ro oldalon, illetve kereshetik Miklós Edit főszervezőt a 0745 376428-as telefonszámon.

A Running Festival Csíkszeredára benevezők figyelmébe ajánljuk az alábbi információkat:

MARATON 42 KM

Előnevezés: ápr. 8.–ápr. 21.: 80 RON

Nevezés: ápr. 22.–jún. 23.: 120 RON

Nevezés: jún. 24.–aug. 11:150 RON

Nevezés: aug. 12.–aug. 25.: 180 RON

FÉLMARATON 21 KM

Előnevezés: ápr. 8.–ápr. 21.: 70 RON

Nevezés: ápr. 22.–jún. 23.:  110 RON

Nevezés: jún. 24.–aug. 11.: 140 RON

Nevezés: aug. 12.–aug. 25.: 170 RON

MARATONI VÁLTÓ 42 KM

Előnevezés: ápr. 8.–ápr. 21.: 200 RON

Nevezés: ápr. 22.–jún. 23.: 300 RON

Nevezés: jún. 24.–aug. 11: 350 RON

Nevezés: aug. 12.–aug. 25.: 450 RON

ÉJSZAKAI TEREPFUTÁS 7 KM, NEXT LEVEL 10 KM, YOUCANDOIT 5 KM

Előnevezés: ápr. 8.–ápr. 21.: 60 RON

Nevezés: ápr. 22.–jún. 23.: 100 RON

Nevezés: jún. 24.–aug. 11.: 130 RON

Nevezés: aug. 12.–aug. 25.: 160 RON

KIDDORUN 3 KM

Nevezés: ápr. 8.–aug. 25.: 40 RON

CSALÁDI FUTÁS 2,5 KM

Nevezés: ápr. 3.–aug. 25.: 40 RON

  • fotó és információ Csíkszereda Városháza sajtóirodáj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy