Felavatták a Csíkszentmárton- Csinód- Egerszék közötti 14,5 km megyei utat (FOTÓ)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Április 8-án, hétfőn 14,5 km megyei utat adtak át Csíkszentmárton- Csinód- Egerszék között

A DJ123-as számú, Csíkszentmárton- Csinód- Egerszék közötti megyei út építése két évvel ezelőtt kezdődött és 2023 októberében fejeződött be.

„Úgy döntöttünk, hogy kevés pénzből kezdjük el az útépítést, és sikerült befejeznünk, és ez az út elsősorban a közösségnek, de a közbirtokosságoknak és az erdőtulajdonosoknak is hasznára válik. A 14,5 km-es aszfaltozott szakasszal még nem ért véget a munka, hiszen a Bákó megyei határig tartó 20 km-es szakasz még tervezési fázisban van” – mondta Borboly Csaba,

Az avatóünnepségen részt vett Hajdu Gábor parlamenti képviselő, Horváth Anna, az RMDSZ helyi közigazgatásért felelős ügyvezető alelnöke, Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, Réti Zsófia, Csíkszentgyörgy polgármestere, Birtalan Sándor, Csíkszentmárton polgármestere, helyi tanácsosok és helyi lakosok.

A 14,5 kilométeres megyei útszakaszon négy hidat újjáépítettek, az ötödiket korszerűsítették, 38 átereszt és betonárkot építettek. A beruházás értéke áfával együtt 46,8 millió lej volt, a munkálatokat a Multipland Kft. végezte.

  • A fotókat és az információkat Hargita Megye Tanácsának sajtóosztálya bocsátotta rendelkezésünkre

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy