Már nem a CEC- nél fizetjük az útlevél és vezetői jogosítvány illetékét

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A 41/2016- os sürgősségi kormányhatározat értelmében az útlevél illeték, a rendszám, a különleges kérésre készített számtábla, a számtábla kombinációjának megőrzése, a forgalmi engedély, az ideiglenes közlekedési engedély valamint a vezetői igazolvány kiváltásához esedékes illetékek befizethetők internetes banki átutalással, postai utalvánnyal vagy készpénzben a következőképpen:

 1. Egyszerű elektronikus és ideiglenes útlevél esetén a kifizetés történhet:
  1. On-line internetes banki átutalással vagy bármelyik banktól, amelynél a személy bankszámlával rendelkezik Hargita Megye Prefektusi Hivatala által nyitott RO81TREZ351502602X005631 számlaszámra.

A dokumentumon feltüntetendő a kedvezményezett személyi száma, a fent említett bankszámla száma, a prefektúra adószáma- CUI 4245470, a fizetendő összeg és a dokumentum megnevezése, amire a befizetés történik. Online fizetés esetén az igénylő személy a kérelmezés pillanatában fel kell tudja mutatni a bank által láttamozott számlakivonatot amelyen szerepel a kifizetés.

 1. Készpénzzel a csíkszeredai kincstár pénztáránál vagy a prefektúra pénztáránál
 2. postai utalvánnyal a megyei postahivataloktól.

A dokumentumon feltüntetendő a kedvezményezett személyi száma, a fenti bankszámlaszám, a prefektúra adószáma- CUI 4245470, a fizetendő összeg és a dokumentum megnevezése, amire a befizetés történik.

 1. Rendszám, különleges kérésre készített számtábla, a meglévő számtábla kombinációjának megőrzése, forgalmi engedély, ideiglenes közlekedési engedély valamint vezetői igazolvány kiváltásához esedékes illetékek befizethetők:
  • Online banki átutalással vagy bármely olyan banktól történő átutalással, ahol az illető személy bankszámlával rendelkezik a prefektúra által nyitott RO64TREZ351502601X005630 számlára. A dokumentumra feltüntetendő a kedvezményezet személy személyi száma, a fenti bankszámlaszám, a prefektúra adószáma- CUI 4245470, a fizetendő összeg és a dokumentum megnevezése, amire a befizetés történik. Online fizetés esetén az igénylőnek a kérelmezés pillanatában fel kell mutatnia a bank által láttamozott számlakivonatot, amelyen a kifizetés szerepel.
  • Készpénzzel a csíkszeredai kincstár pénztáránál vagy a Vezetői Jogosítvány- és Gépjárműnyilvántartó Közszolgálat hargita megyei kirendeltségének pénztáránál, Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 11-13.
  • Postai utalvánnyal a megyei postahivataloktól. A dokumentumon feltüntetendő a kedvezményezett személy személyi száma, a fenti bankszámlaszám, a prefektúra adószáma- CUI 4245470, a fizetendő összeg és a dokumentum megnevezése, amiért a kifizetés történik.

A belügyminisztérium által meghatározott szükséges iratok, díjszabások és kibocsátási határidők változatlanok.

2016 július 6-tól kezdődően ezekért a fenti illetékek NEM a CEC- nél fizetendők.

Hargita Megye Prefektusi Hivatalának sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy